''Критичен момент'' в борбата с COVID-19 в САЩ, ръст на заразените в Южна Америка и Германия

OFFNews 24 юни 2020 в 07:49 3191 0

Американските щати Тексас и Калифорния регистрираха рекорден брой нови случаи на COVID-19 на фона на покачване на заболелите на няколко места в страната. Междувременно водещият експерт по инфекциозни болести в САЩ д-р Антъни Фаучи предупреди за критичен момент в борбата със смъртоносния вирус.

Властите в Тексас съобщиха за 5000 нови случая само за период от 24 часа. Поне 5000 са били новите случаи и в Калифорния. Показателите са обезпокоителни също в Аризона, Невада, Северна Каролина и Мисисипи. Повече от половината американски щати имат средно по-голям брой нови заразени в сравнение с миналата седмица.

Мрачна картина описа и експертът по инфекциозни болести към Белия дом д-р Антъни Фаучи, който по време на изслушване в Конгреса каза, че страната е изправена пред предизвикателства с исторически пропорции.

Фаучи предупреди американците за дълга битка с коронавируса и подчерта нуждата от използване на предпазни маски и избягването на големи тълпи. Той също изрази оптимизъм по въпроса за създаване на ваксина до края на годината или в началото на следващата.

Жертвите на коронавируса в САЩ са около 120 000.

Починалите в Латинска Америка и Карибите след заразяване с новия коронавирус вече са над 100 000, съобщи Франс прес, като се позова на официални данни.

От началото на пандемията в този регион са регистрирани над 2,1 милиона заразени. Най-засегнатите страни са Бразилия, Мексико, Перу и Чили.

В Бразилия има 1 145 906 заразени и 52 645 починали. Мексико регистрира 191 410 случая на заразяване, 23 377 от които са завършили фатално.

Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Германия се увеличи с 587 до 191 449, показват данни на института за инфекциозни болести "Роберт Кох", предаде Ройтерс.

В страната са починали още 19 болни от COVID-19. С това общият брой на смъртните случаи с новия коронавирус в Германия достигна 8914.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !