Лавров обвини Запада, че превръща Балканите в плацдарм срещу Русия

OFFNews 17 ноември 2018 в 21:02 3825 2

Предприемат се настойчиви опити за превръщането на Балканите в още един плацдарм срещу Русия, заяви днес руският външен министър Сергей Лавров в интервю за сръбския вестник „Телеграф“, предаде БНР.

Лавров допълва, че уроците от украинската трагедия така и не са научени на Запад, а страните в балканския регион са поставени пред избор: или с Москва, или с Вашингтон и Брюксел.

Руският външен министър коментира още маршрутa на газопровода "Турски поток". Според него той може да премине през България, Сърбия и Унгария и да достигне до газохранилището в австрийското селище Баумгартен.

От думите на Лавров става ясно, че това е само един от възможните варианти за трасето на „Турски поток“. Той уточни, че за да се пристъпи към работа по изграждането му са необходими положителни гаранции от профилните структури на Европейския съюз:

"Отчитаме печалните уроци от „Южен поток“ и не бихме искали повторение на тази ситуация“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6774

1

ЛАФЪРДИЕВ

17.11 2018 в 21:34

САМО СЕ ПИТАМ: The Times и Daily Mail съобщават за откритието на някакъв си Бъкингамски професор - Anthony Glees, че сред основните заплахи за Ингилизия е " напористата и много неприятна, прекалено решително и много дейна" МАША..
От мултфилма "МАША и МЕЧОКА"...
Основна заплаха е епизода, в който Маша с фуражка на руски граничар пази градинката с морковите от заека, а мечока е с шлем на танкист...
А нашите УЖ обективни и бързи медии тази важна новина и заплаха за сигурността на Ингилизия още я крият под медийното килимче...

За НЕ вярващите:
https://www.thetimes.co.uk/article/childrens-show-is-propaganda-for-putin-say-critics-j9wxcvslm
 
X

Да помогнем на украинските деца!