Лекарите на Сергей и Юлия Скрипал не очаквали двамата да оживеят

OFFNews 29 май 2018 в 07:27 4674 1

Лекуващите лекари на Сергей и Юлия Скрипал не очаквали двамата да оживеят

Лекарите, които се грижат за бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, не са сигурни за бъдещото им състояние. Двамата бяха намерени в безпомощно състояние в началото на март в английски град, а по-късно стана ясно, че са атакувани с "Новичок", припомня БНТ.

Лекарите в Солсбъри се опасяват, че пораженията за Сергей Скрипал и неговата дъщеря може да са по-сериозни в бъдеще. Двамата станаха жертва на атака с нервнопаралитичен агент "Новичок" на 4 март. Как се лекува отваряне с подобно вещество засега остава по-скоро неизвестно.

Честният отговор е, че не знаем. Целият ни опит е лечението на трима души, отровени с Новичок. Мога да кажа, че още се учим, коментира д-р Кристин Бланшард, директор на болницата в Солсбъри.

Персоналът в болницата обаче се тревожи дали и някой от тях няма да стане жертва на нервнопаралитичния агент. Признават също, че не са очаквали Скрипал да оживеят.

Инцидентът със семейство Скрипал предизвика остра реакция от страна на западните правителства и САЩ, които обвиниха Русия за това и доведе до прогонване на дипломати. Русия отрича да е замесена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови