Майк Пенс ще работи от вкъщи заради заразен с COVID-19 в екипа му

OFFNews 11 май 2020 в 08:03 1966 0

Американският вицепрезидент Майк Пенс е в самоизолация и ще работи от вкъщи, след като човек от екипа му е дал положителен резултат за коронавирус, предаде Асошиейтед прес.

Вицепрезидентът е бил тестван няколко пъти, след като е бил изложен на заразат. Засега резултатът му е негативен.

Преди дни стана ясно, че основният говорител на Пенс 25-годишната Кейти Милър е дала положителна проба за коронавирус. Трима от членовете на групата към Белия Дом за справяне с COVID-19 също са в карантина, след като са били в контакт с нея. Един от тези членове д-р Антъни Фаучи заяви, че няма да се самоизолира напълно и ще носи маска на обществени места.

Жертвите на коронавируса в САЩ надхвърлят 79 хиляди, а заразените са над 1,3 милиона души. 

Междувременно администрацията защити призивите си за експедитивно отваряне на бизнеса.

Коронавирусната криза нанесе сериозен удар по американската икономика и остави милиони без работа.

Очаква се безработицата през този или следващия месец да е над 20%. Само преди няколко дни беше обявено, че безработицата през април е билa 14,7%.

Миналия месец без работа са останали 20,5 милиона човека в страната - това е един от най-лошите показатели за заетостта от Голямата депресия насам.

До момента са одобрени около 3 трилиона долара за справяне с последствията за икономиката от пандемията. Законодателите работят над нов пакет, но все още няма индикация за наличие на нужната двупартийна подкрепа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови