Макрон обяви първа победа срещу коронавируса

Франция ще бъде безкомпромисна към расизма, но няма да заличи нито едно име от историята си и няма да демонтира статуи

OFFNews 14 юни 2020 в 22:16 3581 2

Еманюел Макрон

Френският президент Еманюел Макрон обяви днес отпадането на още ограничения, въведени заради коронавируса, включително пълно отваряне на кафенетата и ресторантите в района на Париж, и изрази задоволство от "първата победа срещу вируса", причинил пандемията от COVID-19, предаде Франс прес.

"Битката срещу епидемията не е приключила, но съм щастлив от тази първа победа срещу вируса", заяви Макрон, съобщавайки, че цялата страна ще премине в "зелената" зона, а от 22 юни занятията в училищата и средните учебни заведения стават отново задължителни.

Франция ще бъде безкомпромисна към расизма, но няма да заличи нито една следа, нито едно име от историята си и няма да демонтира статуи, заяви държавният глава в обръщение към сънародниците си след серия протестни прояви във Франция, повлияни от протестите в САЩ, където демонстранти рушиха паметници, които смятат за расистки.

Ще бъдем непримирими към расизма, антисемитизма и всякакви форми на дискриминация, заяви Макрон, като наред с това предупреди, че не трябва да да се правят опити за ненавистническо или лъжливо пренаписване на миналото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5712

2

tough

15.06 2020 в 09:04

Тия па и лятото ли учат, горките?

12608

1

gadeff

14.06 2020 в 23:00

Ашколсуун, Макароне, гоУем си!
Спечели битката!
И бабетката е жива, и няма да търпиш никой да ти обижда негрите.
Да са ти живи и здрави, да си отчувате здрави дечица и с макаронката, и с любимите негъри.