Макрон успя да обиди и Босна: била бомба със закъснител, която цъкала до Хърватия

OFFNews 08 ноември 2019 в 13:15 3966 2

Снимка elysee.fr

След като обиди България и Украйна, френският президент стори същото и по отношение на Босна и Херцеговина.

"Босна е бомба със закъснител, която цъка до Хърватия", заявява Еманюел Макрон в интервю за сп. "Икономист", цитирано от БГНЕС.

В отговор кабинетът на председателя на страната Желко Комшич обяви, че ще привика френския посланик Джион Русин, за да разясни възгледите на президента си.

В интервюто Макрон заявява, че що се отнася до региона на Западните Балкани, нито Македония, нито Албания, не са изправени пред проблема за завръщането на джихадистите, за разлика от Босна, която може да се сблъска с това.

"Ако сте загрижени за този регион (Западните Балкани), първият въпрос не е нито в Македония, нито в Албания, а в Босна и Херцеговина. Босна и Херцеговина е бомба със закъснител, която цъка до Хърватия и е изправена пред проблема за завръщането на джихадистите“, заявява Макрон.

По-рано той предизвика дипломатически скандал с коментара си за френско крайнодясно списание, че предпочита законни имигранти от Африка пред незаконни украински или български мрежи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

2

El Commandante

09.11 2019 в 08:00

Защо да я е обидил? Абсолютен факт е това.

11948

1

зора

08.11 2019 в 14:05

Но нима не е вярно казаното от Макрон? Аман от обидени лицемери -трябвало с политкоректни приказки да ги погалват! Ама Путин като ви се изрепчи не протестирате- защо ли? Макрон нарича нещата с истинските им имена- и за пакета мобилност беше прав ( само нашите транспортни робовладелци пищяха- щели да фалират, защо? Щото печелиха кървави пари за сметка на нашите шофьори), и за българските банди(не зная за украинските, може и да има) , които изнасяха проститутки, просяци, крадци от бг села специализирани в тази "професия", скимиращи устройства, канали за имигранти- нека си припомним камиона ковчег със 70 тела в Унгария прекаран от ромски каналджии, сега тръбим за 39-те в Англия...и още и още...Може би само на косовсите банди (ама те не са в ЕС) отстъпваха нашите...