Марин Льо Пен прахосала 300 хил. евро по асистент, европейски съд ѝ нареди да ги върне

OFFNews 19 юни 2018 в 13:05 4867 1

Крайнодесният френски лидер Марин Льо Пен ще трябва да върне близо 300 000 евро на Европейския парламент. Тя ги платила неправомерно на свой асистент, предаде AFP.

Общият съд на Европейския съюз постанови решението си днес, след обжалване от Льо Пен, предаде AFP. Лидерът на "Национален съюз" (доскоро - "Национален фронт"), доскоро евродепутат и неуспял кандидат за президент на Франция вземала от партийната каса и плащала на свой парламентарен сътрудник в централата на партията си в Париж. Сумата трябва да бъде върната, защото Льо Пен не успяла да докаже ефективността на работата му, постановява базираният в Люксембург съд.

В днешно изявление той потвърждава решението на Европарламента да изиска връщането на сумата.

Льо Пен не дала доказателства, че сътрудникът е извършил каквато и да било работа в рамките на задълженията му като парламентарен асистент. Не само това - по време на изслушванията тя признала, че липсва дейност по същество.

След обявяването на решението френският лидер обяви, че ще отнесе въпроса до най-висшата инстанция - Съдът на Европейския съюз.

Източник на ЕП съобщи, че Парламентът е успял да си върне около 60 хил. евро, които удържал от заплатата ѝ като евродепутат, преди тя да напусне през 2017 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

1

Hissarion

20.06 2018 в 10:39

Е как да е нямало дейност?! За толкова пари сигурно бая работа е свършил младежа. Къде е Дьокабан сега да каже това корпуция ли е или не. А да, в Буркина Фасо го повишиха.