Мащабни пожари обхванаха Гърция

OFFNews 12 август 2017 в 16:03 3426 0

Мащабни пожари обхванаха Гърция

Мащабни пожари обхванаха Гърция, като най-силно засегнат е остров Закинтос.

За едно денонощие избухнаха 46 пожара в Гърция, съобщава БНР.

Основните сили са насочени към ограничаване на стихията на остров Закинтос. Огънят доближава населени райони, но огнеборците успяха да прекъснат пътя на пожара към къщите в няколко села. В пепел се превърнаха маслинени дървета, има опасност да изгорят и животни.

Няколко огнища се атакуват едновременно от самолети и хеликоптери по въздух, а също пожарни коли и огнеборци. Много доброволци са в помощ. В готовност е спасителен отряд от Атина.

На остров Крит в района на Йерапетра горят горски масиви, маслинови дървета и оранжерии с цветя. Огънят вече е овладян частично. В област Теспротия на границата с Албания се борят с огнена стихия, навлезла от съседната страна. Горят горски масиви. Няма риск за жителите.

Властите в Гърция посочват днешния ден, като рисков за пожари и предупреждават за забрана, да се пали огън в близост до гори, а също и да се влиза в горски райони, където духа силен вятър.

Междувременно в социалните мрежи се появиха снимки на пожари, заснети от сателит. Димът на остров Китира е можело да се наблюдава от космоса.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови