Масиран обстрел в Триполи

OFFNews 14 април 2020 в 14:58 3030 0

Снимка Twitter

Десетки ракети паднаха в либийската столица Триполи, след като вчера силите на признатото от ООН правителство на Либия превзеха стратегически градове в Западна Либия, които допреди това бяха под контрола на маршал Халифа Хафтар, предаде БТА.

Силите, подкрепящи базираното в Триполи Правителство на националното съгласие (ПНС), превзеха вчера крайбрежните градове Сурман и Сабрата, намиращи се съответно на 60 и 70 км на запад от Триполи. Превзеха и други по-малки градове, намиращи се по на юг, с което нанесоха още едно сериозно поражение на силите на маршал Хафтар, който вече няма достъп до западното либийско крайбрежие.

След победата на силите на ПНС вчера започна непрекъснат ракетен обстрел на столицата Триполи и по-специално - на района на летище Митига. Службата за спешна помощ съобщи вчера вечерта за един ранен.

Силите на ПНС обвиниха силите на маршал Хафтар, че искат да си отмъстят за загубата на градовете в Западна Либия, като бомбардират столицата. "Престъпните милиции и наемниците (на маршал Хафтар) изляха гнева си върху кварталите на Триполи, за да си отмъстят за поражението, като изстреляха десетки снаряди и ракети по столицата", заяви снощи Мохамад Гнуну, говорител на силите, подкрепящи ПНС.

Експлозии продължиха да се чуват през цялата нощ и тази сутрин, съобщиха журналисти от Франс прес, намиращи се на място.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови