Мъж изнасили 16-годишна пред семейството ѝ по нареждане на градски съвет в Пакистан

OFFNews 27 юли 2017 в 16:05 20759 12

Градският съвет в Ражпур, Пакистан, наредил на мъж да изнасили 16-годишно момиче пред родителите му, след като сестра му била изнасилена от брата на момичето, съобщи Hindustan Times, позовавайки се на полицията. 

Инцидентът е станал на 18 юли. 

Умер бил обвинен в изнасилването на младо момиче от града на 16 юли. Градският съвет бил уведомен за случилото се, а съветниците решили да раздадат правосъдие, като наредили братът на изнасиленото момиче - Ашфак, да изнасили 16-годишната сестра на насилника Умер пред семейството ѝ. 

Семейството на Умер протестирало срещу решението, но градският съвет бил категоричен, че справедливостта може да възтържествува, само ако и сестрата на насилника бъде изнасилена. 

"Присъдата" била изпълнена, а семейството на Умер сигнализирало полицията едва в понеделник. 

Полицията е арестувала 20 членове на градския съвет, в това число неговия председател, като разследване е започнало срещу над 30 членове на градския съвет. Обвинения са повдигнати и на Афшак и Умер.  

Полицията разследва и дали наистина сестрата на Умер е била изнасилена пред семейството ѝ, както твърдят родителите. 

В същия район през 2002 г. Мукхтаран Маи е изнасилена от група мъже по нареждане на градския съвет. Случилото се получи международен отзвук. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

12

Denis Rizanov

29.07 2017 в 18:59

От линка ти, треполово животно такова, става ясно едно - парите за джихадистите текат пряко през СА! Виза, обучение и в играта!
саудците контролират, спонсорират и въоръжават джихадистите, под прякото кураторство на краварските военни съветници и инструктори!
Вие в България сте същите, но за вас като крайно калпави и неумели меки китки само по една китайска клавиатура.
:)))

42249

5

Denis Rizanov

27.07 2017 в 17:49

...

Щом за теб реципрочност означава справедливост... бацките така ги разбирате работите. Особено ако се барате взаимно по топките.
Если человек идиот, то это надолго.

15256

4

mendi

27.07 2017 в 17:21

Ясно баце, справедливостта тържествува!

42249

3

Denis Rizanov

27.07 2017 в 17:13

"баце" ше викаш на някой дето сте си барали топките с него или поне сте пили бира заедно.
Написаното от мен означава само едно - реципрочност. Без оглед на степента на страдание или невинността. Тази максима е застъпена не само в исляма, но в наши дни продължава да се прилага само там.
Прочети още веднъж новината и ще ти стане ясно, че брата първо е изнасили сестрата на този, на когото е присъдено да изнасили 16-годишната. Буквално съвета би трябвало да произнесе присъда брата на изнасилената да изнасили насилника. Но там жените не ги броят за хора и за да не поругава мъжа (насилника) присъждат и от неговото семейство да бъде изнасилена една жена и да се "изравни резултата". Щото ако изнасилят мъжа няма да бъде прекъсната вендетата.
Дано да ти е станало ясно.
А дали го приемаш или не, това не е.е никого, тъй като никой не се интересува от теб, светът даже не знае за твоето съществуване.
:)

И културно с обръщениятата. Не сме у тъпия хоремаг някъде из шопландия.