Мъж отвлече училищен автобус с 51 деца в Италия и го запали

OFFNews 20 март 2019 в 21:30 5979 3

Снимка EPA

Шофьор на училищен автобус отвлече возилото с 51 деца в него и после го подпали. 

Инцидентът се случи в Северна Италия, близо до Милано. В автобуса са пътували 12-годишни ученици и техен преподавател. 

47-годишният шофьор се отклонил от обичайния маршрут и наредил на учителя да завърже ръцете на децата с полиетиленови връзки на групи от по 4-5. 

След това той обявил, че отвлича автобуса и никой няма да оцелее. 

Учителят обаче не завързал здраво децата и те бързо се освободили, като някои успели да се обадят на родителите си, които пък сигнализирали полицията.

Мъжът опитал да стигне с автобуса до една от пистите на летище Линате в Милано. Последвало преследване на автобуса, който в крайна сметка бил спрян от полицейска блокада. Тогава водачът излял бензин в автобуса и го запалил, след което слязъл. 

Полицията обаче се намесила веднага, успяла да потуши пожара и да изведе децата. 

12 деца и двама възрастни са откарани в болница заради вдишване на дим. 

Шофьорът е идентифициран като Усейну Си. Той е роден в Сенегал, но от 2004 г. е с италианско гражданство. Имал е досие в полицията. 

Според учителя, придружавал учениците, Си не за първи път кара автобус с деца. По думите му Си бил ядосан на италианското правителство заради имиграционната му политика. 

Едно от децата пък разказва, че е заплашил да ги залее с бензин и да ги подпали, като повтарял, че хората в Африка умират, а вината за това е на вицепремиерите Матео Салвини и Луиджи Ди Майо. 

Си е арестуван. Той ще бъде обвинен в отвличане, опит за масово убийство, предизвикване на пожар и оказване на съпротива при ареста.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12362

3

nickplam

21.03 2019 в 11:27

Определено подробностите са доста интересни.

10571

2

Hissarion

21.03 2019 в 11:23

Едва ли е единствения африканец, кандидатствал за тази длъжност, че да ги е страх от обвинения в дискриминация. По-скоро е искал най-малко пари - него са взели. Най-важно е да се намаляват разходите за труд.