Медведев: Отношенията ни със САЩ са по-лоши, отколкото през Студената война

OFFNews 14 ноември 2017 в 18:07 4969 6

Снимка Reuters

Руският премиер Дмитрий Медведев се срещна с американския президент Доналд Тръмп по време на официална вечеря в Манила. 

Медведев по-късно обяви, че Тръмп е открит и доброжелателен човек, с когото може да се говори на различни теми, но в същото време посочи, че отношенията между Русия и САЩ в момента са може би по-лоши, отколкото през Студената война. 

Добре си спомням ситуацията в отношенията между СССР и САЩ в края на 70-те и началото на 80-те години на миналия век. Не съм сигурен, че тогава нашите отношения бяха по-зле, каза той, допълвайки, че тогава не е имало закони за санкции срещу държави врагове на САЩ. 

Такъв закон сега съществува с недвусмислена терминология. Вашингтон призовава Москва към взаимодействие по редица въпроси, но в същото време с такива решения ни обявява недвусмислено не само за свои опоненти, но и за врагове. Това е най-малкото непоследователна позиция, коментира Медведев, цитиран от ТАСС. 

Миналата седмица Тръмп се срещна за кратко с руския си колега Владимир Путин, като уговорките за официална среща между двамата се провалиха.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

6

Стефан

15.11 2017 в 00:07

Я пак?
В Приднестровието двигателят бяха българите, които просто не щяха мамалигарите. В грузия, чисто сталиново творение, Тбилиското княжество нападна Осетинското, и получи по човката. В украйна едни хора не приеха фашисткия преврат на чуждия тям род - галицийците, и стана каквото стана.
Момче, меко казано е тъпо, да смяташ събеседниците си за неграмотни.

23293

4

Стефан

14.11 2017 в 22:49

Я ме подсети, къде Русия ходи с кибрит, и пали пожари?
Или това си е патент на англоезичните, откак изобщо съществуват?

12359

3

kibrito

14.11 2017 в 20:34

Само със САЩ ли взаимоотношенията куцат? Русия прилича на шеф Петров в Биг Брадър - рови се в живота на другите, обижда, създава интриги, след което рони сълзи и иска да бъде обичан...