Мей отложи вота за Брекзит, Великобритания се готви за излизане от ЕС без сделка

OFFNews 10 декември 2018 в 18:16 4606 1

Снимка facebook.com/TheresaMayOfficial

Британският министър-председател Тереза Мей каза пред парламента, че правителството засилва подготовката си за Брекзит без сделка.

Мей е категорична, че нейното споразумение с Европейския съюз за Брекзит остава най-добрата сделка, която може да се договори.

Докато не успяваме да постигнем съгласие за споразумение, опасността от варианта без сделка се увеличава, предупреди британският министър-председател.

Същевременно Мей отложи предвидено за утре гласуване по споразумението за Брекзит, като се аргументира, че би загубила със "значителна разлика".

Ройтерс отбелязва, че ако утре действително имаше вот, то постигнатото от Мей споразумение за Брекзит с Брюксел щеше да бъде отхвърлено от депутатите със значително мнозинство.

Европейската комисия: Не може да става и дума за предоговаряне на Брекзит

Двайсет и седемте страни членки на Европейския съюз нямат намерение да предоговорят постигнатото с Великобритания споразумение за нейното излизане от ЕС. Това заяви днес заместник-говорителката на Европейската комисия Мина Андреева.

Споразумението, поставено на масата на 25 ноември, е най-доброто и е единственото възможно. И дума не може да става за предоговаряне, каза Андреева.

Изхождаме от принципа, че Великобритания ще напусне ЕС на 29 март 2019 г. и не искаме да спекулираме с други варианти, заяви председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер след телефонен разговор с Тереза Мей снощи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!