Мей отново разговаря по телефона с Юнкер за Брекзит

OFFNews 11 март 2019 в 17:43 1990 0

Снимка EPA, архив

Тереза Мей е имала днес отново телефонен разговор с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, съобщи говорителят на британския премиер. Той добави, че преговорите за Брекзит продължават, предаде Ройтерс. цитирана от БТА.

Мей разговаря с Юнкер и снощи, след като преди това в петък и събота имаше такива телефонни разговори с лидери от ЕС с цел да осигури пробив в преговорите за отстъпки в споразумението със съюза за Брекзит, така че то да стане по-приемливо за британския парламент.

Утре британският премиер се връща в парламента, за да представи отново споразумението си пред британските депутати, които веднъж вече го отхвърлиха през януари с голямо мнозинство. Ако в споразумението няма промени, тя може да се окаже заплашена от още едно тежко поражение.

Ден преди споразумението за Брекзит да бъде подложено на гласуване в парламента, там ще говори министърът по въпросите на Брекзит Стивън Баркли, гласи съобщение в поддържан от опозиционната Лейбъристка партия профил в Туитър. В публикацията обаче се споменава единствено за това, че той ще говори днес, без да се дават повече подробности.

Според политическия редактор на Би Би Си Лора Кънсбърг е възможно днес Мей да замине за Страсбург, но това пътуване засега не е потвърдено.

"Динамична" - това е учтивият начин да се опише ситуацията с това, което се случва в момента", написа Кънсбърг в Туитър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!