Мери Тръмп определи чичо си като 'психически увреден'

OFFNews 18 юли 2020 в 10:50 3639 2

Племенницата на президента Доналд Тръмп - Мери Тръмп, която наскоро пусна в продаба книга за семейството си, ги критикува като заяви в петък, че детството на чичо й се отразява върху способността му да управлява в криза, пише Си Ен Ен. 

"Доналд е психологически дълбоко увреден човек, основаващ се на възпитанието си и ситуацията с родителите му", каза тя в петък. "Няма да се оправи и без съмнение ще се влоши", добави тя.

Ударното твърдение е поредният метежен коментар от един от членовете на семейството на Тръмп, който тази седмица е интервюиран често, след като книгата "Твърде много и никога достатъчно: Как моето семейство създаде най-опасния човек в света", се появи в продажба. Книгата описва президента и проследява неговия стил на управление.

Според Мери Тръмп чичо й не е антинаучен, но ще пренебрегне фактите, за да върти предпочитания от него разказ.

"Точно както в големите схеми на нещата - въпреки че смятам, че е изключително полезно по някакъв начин да разберем неговата психология - това е без значение в сравнение с това, което прави. Това е, върху което трябва да се съсредоточим". 

След като дни наред самият президент мълчеше по темата, все пак той коментира, че Мери е написала "неверни неща". 

В поредица от туитове в петък той я обвини, че нарушава неуточнен закон и се възхищава, че критикува родителите му, които, по думите му, "не могат да я издържат".

Мери Тръмп от своя страна изтъкна, че това е законно. "Аз наистина обичах баба ми и вярвам, че и тя ме обича. Моят дядо не мисля, че някога е имал истински положителни чувства към когото и да е било, освен може би към Доналд".

Тя коментира и твърдението на чичо си, че е объркана. 

Мери е изправена пред съдебни дела с Робърт Тръмп, братът на президента, който смята, че книгата нарушава споразумение за конфиденциалност, свързано с имението на баща му Фред Тръмп. 

Племенницата на републиканския президент обвини Тръмп, че го е чула да използва расови лъжи. Белият дом обаче отрече твърденията.

В поредицата от туитове в петък президентът коментира и Джон Болтън, като нарече бившия си съветник по националната сигурност "манекен на ниския живот". Наскоро Болтън издаде книга за времето си в Белия дом и нарече президента "наивен и опасен".

"Много книги са написани за мен, някои добри, някои лоши. И за щастие, и за съжаление, ще има още много", написа в заключение президентът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews