Мобилизираните руснаци влязоха в първи бой. Помежду си, на път за казармите (видео)

Красимир Крумов 23 септември 2022 в 15:50 42158 16

Напиването може да отложи или дори да избегне мобилизацията.

Снимка Доци

Напиването може да отложи или дори да избегне мобилизацията.

Новото попълнение на руската армия, което беше мобилизирано по силата на указа на руския президент Владимир Путин, вече влезе в бой, показват видеоклипове от различни части на Русия. Засега запасняците се бият помежду си на път за казармите, където трябва да ги облекат и обучат. Както се вижда от клиповете – за бойния им дух помага алкохолът.

В многобройни видеозаписи, които категорично не са вражеска пропаганда или манипулация, се виждат автобуси, спрели край пътя или на широките плочи на военни летища. Около машините – на групички или по отделно - се разкарват бъдещите бойци на Русия по фронтовете на Украйна.

Пряко включване от летището

На единия клип на полосата на летището руски солдати от запаса се движат с неуверена походка, засегната от изпитата вече водка, към самолет, който трябва да ги приближи към това, за което ги събират - войната. Панорамата измества фокуса надясно, където в тревата нещо се чернее – мобилизираните вече са дали първата си жертва. Един от бойците е паднал пиян и е заспал зад бяло пано, има опасност да не го забележат и самолетът да излети без него.

Епизод 2. В самолета

Втората част на този сюжет е вече вътре в самолета. Там събраните да летят заедно към победата водят спор, не се разбира точно за какво, но се налага намесата на съпровождащите бойците военни полицаи.

Кои сме ние и къде отиваме?

На друг запис групата е голяма, за почивка са спрели четири автобуса, трезви мъже не са попаднали в кадър, поне по видимото им държане. „За к`во отиваме, ху* знае къде отиваме, еб*л съм го“ – крещи операторът. „Където е нужно!“ – оптимистично отговаря почерпен на преден план.

Сражения в Далечния Изток

Следващото „включване“ е от Южно Курилск. Там вече е тъмно, това е в Далечния изток. На фона на военните автобуси в тъмното се развиват батални сцени. Мобилизираните влизат в първия си бой – помежду си. Униформен се опитва да разтърве все още цивилните бойци. Единият сваля якето си и се готви за битка. „Аз с`я ще ви избия!“ – заканва се вторият план. От блъсканицата на земята пада униформеният, вероятно не само под въздействието на земното притегляне.

Это не переводится

За следващото видео трезвен преводач не може да се справи, трябва да е поне на нивото на героя от филма. Мъжът е с барета, а по фалангите на пръстите и горната част на дланта му има характерни за местата за лишаване от свобода татуси. Надписът към записа обяснява, че боецът е бил твърде пиян, за да замине за Украйна, и това, може би, му е спасило живота.

Междувременно, според публикации на руските официални медии, може да се окаже, че пиянството и злоупотребата с алкохол може да се окажат един от начините за спасяване от мобилизация. Руската "Лента" разказва, че в петък сутринта във военното окръжие в Измайловския район на Москва са се явили двама мъже с повиквателни. Единият на 40, другият на 42 години. И двамата били здраво пияни. "Напихме се за смелост. Освен нас, никой друг няма да защити Родината. А малолетните - каква е ползата от тях" - обяснил състоянието си на алкохолно опиянение единият от запасняците. И на двамата била отказана мобилизация, а служител на комендатурата ги извел от сградата и ги предал на полицията. "Искам да ме мобилизирате!" - крещял, докато го извеждат, единият, цитиран от "Лента".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3650

16

ImBlack

25.09 2022 в 11:47

Животни, отиващи на заколение ...

924

15

Diogen

23.09 2022 в 23:44

Русия, която от доста време не е държава, а е географско понятие, се разпада по шевовете. Това е много опасно, защото не се знае какво ще се случи с ядрените оръжия. При разпаднете на империята на злото, наричана някога Съветски съюз, имаше тайно споразумение, с което Щатите помогнаха да се гарантира сигурността на съветските ядрено оръжия. сега не е ясно какво ще стане.

1780

14

Това са елитните части. ВВС. От най-ново поколение - и без самолети летят! За шише водка са готови на всичко... стига само да могат да станат.
А сега сериозно - представете си тези хора как живеят, щом са готови на фронта да идат, само да избягат от немотията и лай на та на местата които обитават!!!
Тез и оръжие дори не искат. Една пръчка, парче бял плат и БЕГОМ НАПРЕД КЪМ ЕВРОПА!

705

13

Деспин Митрев

23.09 2022 в 22:20

Чета надолу един кретенизъм за тоягата, която можела да се обърне и за немедлените конски вагони до Якутия, и се чудя колко трябва да си нагъл и/или тъп, за да извършваш престъпление при сегашната, необърната тояга. За противодържавна дейност и дейност против съюзниците и за подкрепа на тоталитарния фашистки режим на путин много бързо можеш да се окажеш в панделата. Струва ми се редно да бъде уведомявано съюзническото разузнаване за агентите на путин у нас...

-1655

12

ob1

23.09 2022 в 21:59

Детското пиратче бармалейчо, как сега стана да плашиш с пролетта? Първо вземахте Киев за три дни, до Берлин за седмица, мечката тва-онова... После дойде студа, зимата, ше видите вие овчите кожи... Сега къде ще бягаме напролет.
Абе що така се проточи победоносната военна операция? Какво стана с непобедимите 150к орка, които нахлуха февруари? Къде е крайцерът? Що не баца ПВО-то? Що така добра воля и отстъпва мародерската сган? Скрий се под полата на тавариш мутрофанова!

12073

11

IvanofRumen

23.09 2022 в 20:21

Рашистка паплач, събрана на бързо. Отиват като мишени за украинците.

-1655

9

ob1

23.09 2022 в 17:10

Верно ли бе, ордерчо, с такива като тия на клиповете ли плашиш?!? Ти не се ли усещаш колко сте смешни и трагични? Егати, случайна маймуна с калашник е по-страшна от тия "воини" - https://www.youtube.com/watch?v=GhxqIITtTtU

6386

8

Zlatko

23.09 2022 в 16:47

Вижте го тоя, под какъв надпис спи: “за мир, за русия, за президента”. Първото и третото при тях са несъвместими.
И това, ако не е диктатура? Явно при тях нищо не се е променило”за царя, за сталин” сега “за президента”.

1220

7

хr4

23.09 2022 в 16:45

Е, "Огромната страна" стана! Всъщност не съм много сигурен-май падна...мъртво пияна. Със сигурност много бойци от ВСУ ще умрат...от смях.
Единствено ми е жал за населението на окупираните територии. Представям си на какво е способна тая дива пасмина...