Москва е залята от фалшиви сигнали за бомби, за месец са евакуирани 700 000 души

OFFNews 20 декември 2019 в 16:33 2159 1

Снимка Новая газета

На 28 ноември из цяла Русия започна нова вълна от анонимни съобщения за заложени бомби в различни сгради, а в Москва заради подобни сигнали до момента бяха евакуирани над 700 000 души, предаде Интерфакс.

Само вчера 170 000 московчани са били принудени да се изнесат от „минираните“ сгради, като 90% от проверките са извършени в училища и детски градини, а заплахи са постъпили в 20 медицински заведения, 12 съдилища, няколко летища и над 250 станции на метрото.

Миналогодишният рекорд в Москва е от 10 декември – тогава са евакуирани 120 000 души. Анонимни позвънявания в спешни и аварийни служби и електронни писма от анонимни адреси са постъпвали в цялата страна.

Евакуация – това е главната дума на месеца, пише „Новая газета“. „Минират“ някои училища по няколко пъти седмично, деца бягат към домовете си от часа по физкултура по гащета, а малките в детските градини спят следобед изцяло облечени.

Вече цял месец страната е залята от безпрецедентна вълна на телефонен тероризъм. Всеки ден аварийните служби са принудени да евакуират десетки хиляди хора, парализира се работата на държавните учреждения, страдат ученици и съвсем малки деца.

Така на 19 декември в Благовещенск подобно съобщение, получено в 16 училища и детски градини, предизвика извеждането на 3 300 деца. В Хабаровск 30 детски градини бяха опразнени, в Москва проверяваха над 10. Но ако в столицата температурата е плюс 8 градуса, то в Благовещенск и Хабаровск градусите са минус 20.

В Москва от началото на седмицата са евакуирани над 600 обекта, в Далечния Изток особено много учебни заведения, 20 станции на метрото в Санкт Петербург. В руската столица са спешно опразвани големи търговски центрове, десетки районни съдилища, 3 летища и 4 жп гари.

За малко над три седмици са евакуирани над 4 000 учреждения и над половин милион души. Т.е. става дума не за отделни случаи, а за заплаха от национален мащаб, обобщава изданието.

Няма никаква официална информация за ставащото. Правителството, спецслужбите и Министерството на извънредните ситуации мълчат, в сайтовете на държавните и аварийните служби също няма никакви съобщения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

706

1

order

20.12 2019 в 20:30

Група терористи интересно подбъзвани и обучавани в некакви Алпи....
Всезнаещия "Монд" кога ли ще ни светне....