Москва отрече Русия да е знаела за атаката в Сирия

OFFNews 07 април 2017 в 08:08 12237 5

Ракетният удар на САЩ срещу военновъздушна база в провинция Хомс може да доведе до прекъсване на сътрудничеството между руските и американските военни в Сирия, тъй като Вашингтон не е консултирал с Москва действията си. Това заяви за РИА Новости председателят на комисията по отбрана и сигурност в Съвета на федерацията Виктор Озеров.

„Това може да пресече вече усложненото сътрудничество между военните на Русия и САЩ в Сирия, тъй като САЩ не установиха контакт с нашето ръководство“, подчерта Озеров.

Същевременно американският държавен секретар Рекс Тилърсън увери пред журналисти, че съюзниците на Вашингтон са подкрепили ракетния удар, допълвайки, че САЩ не са се свързали с политическото ръководство в Москва и след нанасянето му.

Рано тази сутрин САЩ нанесе въздушни удари по военна база на Сирия в отговор на химическата атака в страната, за която бе обвинен президентът Башар ал-Асад.

Пентагона съобщи, че са изстреляни 59 ракети към база Шайрат в Сирия. Унищожени са поне две писти, а ударите са предизвикали пожар в складове за гориво. Базата е пряко свързана с химическата атака от тази седмица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12335

6

ПешУ

07.04 2017 в 10:51

Та значи след няколко плахи приказки, че 'може да е замесена', американците вече започнаха да твърдят 'уверено', че официалната сирийска власт (единствената легитимна) е виновна за химическата атака? Без раследване и т.н.. Това почна прекалено много да прилича на оръжията за масово поразяване в Ирак - пускаш по медиите, и след като си оцапал пейзажа - 'еййй, объркАли сме се'... Това е чист геноцид от страна на американците - без обявяване на война да нападат чужда държава! За тяхно съжаление в скоро време ще има 'несъгласувани с тях грешки' по техни хора...
Гледам - и идил-ците много се радвали на помощта на американците.. Докога ще ги търпим тези по нашите краища???

29585

1

Izalina

07.04 2017 в 08:28

е то изглежда, че Вашингтон не е консултирал много много действията си и с ... Вашингтон

чудя се колко още такива ги крие в ръкава си президентЪТ