Москва отвъща на удара: Снима политкоректен клонинг на сериала Чернобил (трейлър)

OFFNews | 07 юни 2019 в 13:21 | 20727 |14

Сериалът на НВО "Чернобил" за броени дни се превърна в световен феномен. Оценките за него са най-високите възможни, по-високи дори от тези за легендарната тв поредица GoT, а в Москва страдат дълбоко и трудно могат да понесат шамара, разкрил тоталната неадекватност на Съветска Русия след трагедията.

Плеадата проправителствените медии сипят огън и жупел срещу хитовата тв лента, а Кремъл сериозно се притесни за продажбите си на ядрено оборудване след неочаквания успех на филма и...

Реши да отговори с контра филм, типично в стилистиката на познатите през последните години хибридки с московски адрес.

Така, Русия още тази година ще пусне свой клонинг сериал, посветен на бедствието в атомната електроцентрала. Снимките са по поръчка на телевизия НТВ с подкрепата на руското Министерство на културата.

Продукцията има амбицията да се конкурира с хитовата поредица на HBO, в която се разказва как Съветския съюз прикрива аварията, предизвикана от поредица човешки грешки.

И, естествено, в руския вариант на сериала ще разкрие сюжет за предполагаема ''западна намеса'' в трагедията.

Във фокуса на събитията ще бъде Украинският отдел на КГБ на СССР. А главният персонаж в сериала ще бъде подполковникът от военното контраразузнаване - Андрей Николаев, който пристига в Припят, за да намери опитен служител на ЦРУ, заподозрян в шпионаж.

Снимките на лентата са започнали още през 2014 година, но все още не са завършени. Лентата била замразена поради липса на пари. Сега обаче в условията на форсмажор се намериха.

Ето и трейлър, за който се твърди, че съдържа истински кадри от руската продукция, която ще има нелеката задача да се мери с продукцията на НВО:

Препоръчани материали
Стефан

Рейтинг : 15087

07.06 2019 в 22:50 16
+ 31
- 1
А японците не се справиха НИКАК. Просто чакаха реакторите да се достопят, и да потекат на тънки струйки към центъра на Земята. Точно по сценарият "Китайски синдром". Имаше такъв стар американски филм за предполагаема авария с реактор.
С което, и заразиха Тихият океан. За разлика от "жалкият СССР", който спасяваше и Европа, освен себе си, с цената на живота и здравето на войниците и работниците си. А също можеше да се дръпне, като японците, и да каже "а, много е опасно, няма кво да направим".
Стефан

Рейтинг : 15087

07.06 2019 в 22:12 15
+ 20
- 1
Още по.
Тия реактори са си енергийно независими, това не е интересувало никого. В хода на планово спиране, са искали да проверят колко време угасващият реактор е можел да дава ток в паралела, демек в националната енергийна мрежа. Гръмнала го е чак третата смяна, след началото на експеримента. Същата, която го е започнала. Чудото е, че изобщо толкова време са успели да го държат сравнително стабилен - освен високо реактивна, тая система е и с ужасни хистерезиси. От тая история изобщо се появи нов том в учебника по реакторна физика, ма това е друга история. Тогава са появи лафа, че тоя верно е бил много голям физик, за да успее да реши в реално време даже неформулирана дотогава задача, и естествено смятана за нерешима. И достатъчно безотговорен, за да го направи.
А реакторът се е пръснал, когато са изключили барабан-сепараторите, понеже вече не им е стигал тока за тях. Тогава и са хвърлили всички гасящи пръти до долу.
El Commandante

Рейтинг : 66854

07.06 2019 в 21:31 14
+ 1
- 0
От цялата раута само не разбрах кво общо има Путин с Чернобил...
zuljin

Рейтинг : 1208

07.06 2019 в 21:08 13
+ 11
- 1
Фукушима... Мани друго, ама да сложиш аварийното захранване в мазето, в район с редовни цунамита. Стефан е абсолютно прав тук - проектантски идиотизъм си е.
Чернобил... Модерен реактор от ново поколение, за тогава, който братушките както винаги искали да модернизират още повече, правейки го независим от външно захранване. И тук определението на Стефан е най-точно... авантюризъм.
Равносметката... Едното е в името на техническия прогрес, а другото в името на глупостта. Но не може да им се отрече на Японците, че се справиха по-добре с последствията, макар и 30гофини по-късно.
Доктор Га

Рейтинг : -121

07.06 2019 в 20:27 12
+ 0
- 11
Спирте, за герберюгите не знам, ама на мен сълзи не ми останаха от смях като чета за поредната съветска смешка.
Доктор Га

Рейтинг : -121

07.06 2019 в 20:23 11
+ 1
- 12
Стефчо, проста им работа това японците, викаш... Не са питали капацитет като теб как трябва да проектират ядрени централи.

Мдам, и в Чернобил реакцията спря. След като реакторът цъфна като майска роза и половината от горивните пръти се разхвърчаха кой накъдето види. То при това положение и в най-тъпо проектирания реактор (какъвто беше техният) реакцията ще спре.

А драсканиците ти за руския "технически авантюризъм" са в стил "съветските хомосексуалисти - най-хетеросексуалните хомосексуалисти в света!".

П. П. На български се пише "експлОатационен". Стига с тия русизми! :D
spirit оригиналът

Рейтинг : 14731

07.06 2019 в 19:06 10
+ 13
- 1
Моля ви се, стига пускайте статии за Русия и Москва, че на герберюгите слюнки не останаха. Пазете здравето им.
Стефан

Рейтинг : 15087

07.06 2019 в 17:07 9
+ 21
- 1
:))))) А в Чернобил реакцията не спря ли?
Върни се към учебника по физика за Х клас.

Катастрофата във Фукушима е била не просто ПРЕДВИДИМА, а ЗАДЪЛЖИТЕЛНА.
Единствено идиот може да сложи планина от реактори в прибойната зона на океан, който е най-сеизмично активният на планетата. В най сеизмично опасната му точка, и под колчетата, отбелязващи ИЗВЕСТНА, от хиляда седемстотин и не знам си коя година, максимална граница на прилив от цунами.
Стефан

Рейтинг : 15087

07.06 2019 в 16:52 8
+ 12
- 0
Пробвай на български, щото руският ти е трудно разбираем.

Да, няма нужда от сравнение между авариите.
Чернобил е резултат от технически авантюризъм.
Фукушима - от идеен и проектантски идиотизъм.
Пенсилвания - от инженерен и експлуатационен идиотизъм.
Краси

Рейтинг : 919

07.06 2019 в 16:29 7
+ 4
- 12
Товарищ Путин явно съвсем е изперкал - не стига, че осраха цяла Европа с радиоактивни материали, ами сега и ЦРУ било виновно за глупостта на персонала в централата и за конструктивния дефект на реакторите им.
Във Фукушима имаше наистина непредвидимо по размери бедствие, ядрата на 2 или 3 реактора се стопиха, но нито един не се взриви, защото са така конструирани, че при липса на охлаждане, което става с тежка вода, реакцията спира. А имат и предпазни куполи.
Интересно кой ще им гледа филма, освен самите Soviet Sapiens.