Москва праща на войските си ''Бариера купол'' срещу дронове, тестват ги Царските вълци на Рогозин

Инспекторската група "Царские волки" изпитва комплексите за радиоелектронна борба (РЕБ)

OFFNews
19 ноември 2022 в 08:48 | 6907 |6
Украински боец управлява безпилотник.
Украински боец управлява дрон.

Москва изпраща на войските си в Украйна нов модел системи за борба с дронове, които може незабавно да бъдат изпратени на фронта, съобщиха през седмицата руски политици, експерти и медии, цитирани от БТА.

Инспекторската група "Царски вълци" ("Царские волки") тества комплексите за радиоелектронна борба (РЕБ) "Бариера купол" ("Барьер-купол") и на полигон в тила, и в бойни условия. Изпитанията бяха проведени съвместно с международната бригада "Пятнашка", която държи участък от фронта, писа на 17 октомври специализираното издание "Военное обозрение".

Предвижда се новите тактически системи да бъдат "тиражирани в необходимите количества" за всички руски подразделения в Украйна, заяви основателят на групата Дмитрий Рогозин, като отбеляза "впечатляващите резултати", показани от новата техника, но и "високото технологично ниво" на украинските сили.

Създадената неотдавна от Рогозин инициативна група включва военни съветници и експерти с богат военен опит. Екипът действа като доброволческо подразделение. Задачата му е да тества в зоната на бойните действия в Украйна руски перспективни въоръжения и друга техника, в серийно производство, които по някакви причини не са влезли в серийно производство, обяснява "Военное обозрение".

Водачът на "Царските вълци" Рогозин, ексвицепремиер и бивш шеф на федералната агенция "Роскосмос", е известен като националист с остри антизападни изявления. Ако съдим по името на групата му, "тия там горе губят последните капки приличие", коментира на сайта на мрежовото издание читател с ник Trapp1st.

Антидроновите комплекси "Бариера купол" са изпратени във войските и "още днес ще се озоват на фронтовата линия" в Украйна. Това заяви в Телеграм руският депутат Алексей Журавльов, лидер на партията "Родина", основана от Рогозин като национално-консервативна, цитиран на 16 и 17 ноември от партийния сайт.

"Бариера купол" са разработка на частна компания и руското министерство на отбраната "няма нищо общо с внедряването и използването им", изтъкнал крайнодесният политик по време на "поредното си работно посещение" в зоната на бойни действия в Украйна. Системите били високо оценени от бойците на сепаратисткия украински регион Донбас, анексиран неотдавна от Русия.

Това оборудване за РЕБ и разузнаване по думите на Журавльов "гарантирано сваля всички дронове наоколо" и "за него не е похарчена нито една държавна копейка".

"Бариера купол" обаче още през юни тази година бяха предложени на пазара от руската компания "Рубеж инжиниринг" като "решение за защита на обекти от застрашителна противоправна употреба на модерни маломерни безпилотни въздушни съдове". От публикациите не става ясно на каква основа руските военни са получили тази техника от частната фирма.

Според фирмата елементите от системата потискат каналите за радиоуправление на безпилотниците и блокират радиоканалите на използваната от тях глобална навигационна система, без обаче да създават смущения за комуникациите. "Рубеж инжиниринг" твърди освен това, че "Бариера купол" са "безопасни за хората и нямат санитарни и честотни ограничения за употреба в градски условия".

Комплексите могат да се използват за защита на големи участъци от територии, например държавни граници. Също и на мобилни обекти - автоколони в движение или тактически боен строй на специални сили, допълва компанията.

Донбаската медия "Донецк днес" ("Донецк сегодня") помести в четвъртък таблица с подробни тактико-технически характеристики на "Бариера купол".

Според нея антидроновото оръжие може например да открива безпилотници в обсег около 1300-1800 метра според използваните антени и да потиска каналите им за радиоуправление в радиус 800-1000 м, а каналите за навигация - в радиус 1000 м. Една система защитава от безпилотници обект с площ от 4 хектара и може да работи денонощно при температури от -35 до +45 градуса по Целзий, като се задейства най-много 5 секунди след включване.Джендо Джедев

Рейтинг : 725

19.11 2022 в 17:23 6
+ 10
- 0
Хахахахахахахахаха! По-добре да пратят камиони за "Груз 200". Ще им трябват.
Merc

Рейтинг : 210

19.11 2022 в 17:22 5
+ 14
- 0
Днес още един летящ Москвич или прехваления "безаналогов" СУ 35 имаше нещастието да се срещне с украинските ПВО.
Сачо да напомня , че "безаналоговия" е от чертежи от 1977 година.
Барбадей да каже коя година сме сега.
Ето и видеото :

https://twitter.com/i/status/1502925351898554372

Пилота извади късмет и катапултира , но не оцеля.

Ето и неговото видео :

https://twitter.com/i/status/1593833388896444416

Това не им е Сирия на чебурашките , дето бомбеха болници и жилищни квартали и болници.
Krasimir T.Georgiev

Рейтинг : -1665

19.11 2022 в 13:45 4
+ 0
- 11
Абсолютна боза!
dolivo

Рейтинг : 21151

19.11 2022 в 11:41 3
+ 4
- 0
вникни в темата, не във формата, човече

голяма работа , че имало грешки. намери си технически спецификации другаде

да видим колко са ефективни те заглушители...

понеже бият голям шум, най вероятно от бълхата слон прави пропагандата пак

със Старлинк могучие заглушители се осраха като зумери от 1940-та

Бармалей

Рейтинг : -2053

19.11 2022 в 11:37 2
+ 0
- 5
⚡Министерството на отбраната на РФ съобщи
за унищожаването на цеховете на научно-производствения комплекс "Искра" в град Запорожие. Той произвеждаше електронни компоненти за ремонт на радиолокационни станции за украинската армия и реактивни системи за залпов огън.Те съобщиха още, че в Павлоград, Днепропетровска област, са разрушени цеховете и на отбранително предприятие за производство на гориво и ракетни двигатели за украинската армия.
Известно е за ракетни обстрели също и в:
Днепропетровск,Киев,Одеса,Одеска област,Виница
Лвов,Лвовска област,Полтавска област,Черкаска област
Jingibi

Рейтинг : -2375

19.11 2022 в 09:40 1
+ 2
- 0
Оффффф някой от редакцията ви прочете ли какви глупости ви е превел Гугъл ?

Съвсем олигофренясахте!