НАТО предупреди, че Русия се намесва във вътрешните работи на държавите от Балканите

OFFNews 22 февруари 2018 в 21:27 6880 8

Снимка nato.int

Имаме сведения за опити за намеса на Русия във вътрешните работи на държавите от Балканите. Всяка външна намеса е неприемлива, заяви на пресконференция генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Той добави, че данните показват също разгръщане на руското присъствие в региона.

Всички страни на Балканите трябва да бъдат устойчиви и в състояние да пресекат подобни опити за намеса във вътрешните работи, каза Столтенберг, цитиран от БТА.

Следим обстановката на Западните Балкани много внимателно, имаме присъствие в региона, посочи генералният секретар.

Той нарече Сърбия "близък партньор" на НАТО и добави, че алиансът работи с всички балкански държави, устремили се към присъединяване към Вашингтонския договор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

8

Новак

27.02 2018 в 04:59

Panel, I do understand. Думата ми е за думите и за поведението. Ние и във Варшавския договор бяхме и тогава се говореше същото, но с обратен знак. Та пропагандата не е от вчера, но не пречи и ако малко от малко да мислим със собствените си глави. Едно е да си член на даден съюз, а друго е да си въртиопашка. Както показва историята много бързо сме напускали съюзите, в които сме били.

8753

5

Кинджо

23.02 2018 в 09:03

Чудя се , дали някой от потенциалните врагове с които бихме могли теоретично да стигнем до военен конфликт, прави разлика, между panel който е в НАТО и sottozero който не е :) ако някога( не дай боже ) завалят бомби, те ще падат над съответните къщи на база етнически пристрастия, така ли? 'щото то в България останаха само русофили, американофили, еврофили и т.н, които се обединяват само ако се появи такова чудо като Българофил за да го убият с камъни :)

20699

2

Новак

23.02 2018 в 05:34

Това си е доста лицемерно - сякаш НАТО изобщо не влияят на Балканите! Както Плевнелиев сам си признаваше, него го викаха на инструктаж в Брюксел. Някой дали вярва, че хиперактивността на Тиквуний като “Балкански политик” е негова собствена инициатива? Или че изведнъж и спонтанно Гърция и Македония се разбраха за името? Но това не е влияние - на това му викат сътрудничество.
 
X

Да помогнем на украинските деца!