НПО обвини сирийските войски за нова атака с хлор

OFFNews 22 януари 2018 в 13:33 3033 1

Снимка Reuters

Неправителствената организация "Бели каски", която участва в спасителни операции в Сирия, обвини сирийските правителствени сили, че са използвали днес хлор при бомбардировка на контролиран от бунтовниците анклав източно от Дамаск, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

При атаката в град Дума в анклава Източна Гута край Дамаск са пострадали най-малко 13 души.

Симптомите, наблюдавани при тях, в това число задушаване, са като при излагане на действието на хлор. Пострадалите казват, че усетили миризма на хлор по време на атаката.

В град Дума и в анклава Източна Гута почти 400 000 души са под обсада на сирийските правителствени сили и на свързаните с тях милиции от 2013 г. Източна Гута е последната позиция под контрола на бунтовниците близо до Дамаск.

Неправителствената организация Сирийски център за наблюдение на правата на човека каза, че силите на режима са използвали газ и при ракетна атака миналата седмица срещу анклава Източна Гута.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

22.01 2018 в 14:45

И за какво им е да използват хлор в това време?:)) Там сега е студено и духа.
Тия бели каски оглупяват все повече. Сигурно откакто "спасяваха" някого от нервнопаралитични газове, но без сами да слагат противогази в зоната на поражение:)))
Не се занимавайте с чак па толкова тъпи партенки, това не става и за кокошките във фризьорския салон.