На лов за шпиони и диверсанти. Путин постави задачи на чекистите в окупираните територии

OFFNews 20 декември 2022 в 12:43 2140 3

Снимка

Участниците в украинската съпротива са главен проблем за окупационните власти в анексираните територии.

„Максимално съсредоточаване и концентрация на силите се изисква днес от органите на контраразузнаването, в това число и на военното. Нужно е сурово да се пресичат действията на чуждестранните служби, оперативно да се изобличават предателите, шпионите, диверсантите!“, такава задача постави на чекистите в Русия по случай Деня на работниците от органите за сигурност президентът Владимир Путин.

В обичайното си слово за 20 декември този път Путин постави акцента върху работата на службите в окупираните и анексираните територии на Украйна.

„Особено искам да отбележа звената на силовите агенции, които започнаха да работят в новите региони на Русия. Да, сега ви е трудно: ситуацията в Донецката и Луганската народни републики, в Херсонска и Запорожка области е изключително тежка.

Но хората, които живеят там, гражданите на Русия, разчитат на вас, на вашата защита. И ваше задължение е да направите всичко необходимо, за да гарантирате максимално тяхната сигурност, права и свободи. Ние от своя страна ще продължим да укрепваме новите части със съвременна техника и въоръжение, както и с опитен личен състав“, обяви руският президент.

Путин заяви, че сред основните приоритети в работата на всички специални служби и преди всичко на ФСБ е борбата с тероризма. „Имате достатъчен опит в областта на борбата с тероризма, така че работата по предотвратяване на терористични атаки трябва да продължи да се извършва систематично и настъпателно“, даде наставления Путин.

Руският лидер подчерта, че под постоянен контрол трябва да се намират местата за масов престой на граждани, стратегическите обекти, транспортната и енергийната инфраструктура.

Русия отбелязва на 20 декември Деня на работниците от органите за сигурност от 1995 година, дотогава в продължение на десетилетия в СССР празнуват Деня на чекиста, общо название на служителите на специалните служби по името на създадената на 20 декември 1917 година ЧК (чрезвычайная комиссия – извънредна комисия), предшественик на съвременните руски специални служби – КГБ и производните му Федерална служба за безопасност - ФСБ, Служба за външно разузнаване – СВР, Главно управление на специалните програми на президента - ГУСП и Федералната служба за охрана – ФСО.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2099

3

Mateevk

20.12 2022 в 15:11

Товарищи, днес ви е трудно, на за сметка на това утре ще ви стане още по-трудно!

-529

2

6екеr4о

20.12 2022 в 14:34

Федералната служба за охрана, доколкото ми е известно, е като нашата НСО, наследник на УБО (Управление за безопасност и охрана). Тези служби нямат разузнавателни функции, а се занимават с охрана, като в тях работи и безбройната прислуга от всякакъв калибър на богоизбраните! В статията се изброяват хронологично органите на политическата полиция на СъвеЦкия съюз и днешна руССия, но не се споменава ГРУ (военното разузнаване), което според различни източници е много по-професионално и е основен източник на военна, икономическа и пр. информация, включително кражбата на интелектуална собственост.

345

1

Джендо Джедев

20.12 2022 в 12:51

Нещо май "освободените" не са много щастливи с "освободителите". Що така? ;)