В 23:33 ч SpaceX ще изпрати двама астронавти в космоса (обновена)

OFFNews 27 май 2020 в 22:12 4685 1

Снимка Space X

Днешният ден може да постави началото на нова ера на космическите полети за Съединените щати. За първи път от близо десетилетие американски астронавти ще излязат на орбита със старт от американска земя и полетът ще бъде първият с частен космически кораб.

Обновяване: Заради лошото време около космическия център Кенеди изстрелването се отлага до следващия стартов прозорец на 30 май, събота в 20:22 българско време.

Изстрелването е насрочено за 23:33 часа българско време на 27 май в рамките на мисията SpaceX DM-2. Това е първият пилотиран старт на новия космически кораб Crew Dragon.

Можете да гледате изстрелването ТУК.

Изстрелването на ракетата Falcon 9 Block 5 с новия космически кораб ще се извърши от площадката на космическия център Кенеди LC-39A. Като част от мисията си, Crew Dragon ще стигне до Международната космическа станция. На борда ще бъдат двама членове на екипажа: 49-годишният Робърт Бенкен и 53-годишният Дъглас Хърли, и двамата космически пътешественици ветерани. Хърли пилотира совалката "Атлантис" при последното ѝ пътуване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови