Начално училище реши да въведе униформи 'Aрмани'

OFFNews 09 февруари 2018 в 12:58 3372 0

Държавно начално училище в Токио бе изправено пред критика, след като обяви плана си да въведе дизайнерски униформи на престижната модна къща "Джорджо Армани".

Според японските медии училището е решило да поръча униформи, като всяка от тях струва близо 730 долара или 80 000 йени. 

Училището се намира в престижния квартал Гинза, който е известен с това, че там се намира една от най-скъпите улици в света, а множество от най-известните и престижни модни марки имат бутици именно там.

В писмо до родителите директорът на училището заявява, че с промяната иска да утвърди учебното заведение като "забележителност" в квартала, пише Би Би Си.

Няколко от родителите, чиито деца учат в престижното школо, се оплакаха, че подобни облекла са твърде скъпи и не са нужни на децата.

"Бях изненадана и се почудих защо толкова луксозни униформи са избрани за държавно училище", пита се майка, чието дете учи в кв. Гинза. 

На заседание на Комисията по бюджета в страната въпросът беше повдигнат от депутат, който заяви, че училището трябва да помисли за разходите на родителите. Финансовият министър Таро Асо каза, че униформата е "очевидно скъпа" и изрази опасения, че не всички родители ще могат да си я позволят.

Директорът на училището по-късно каза, че "приема критиките" и обеща да предостави на родителите по-добро обяснение на решението си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови