Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Над 50% в Русия искат оставка на правителството

Вилдан Байрямова 17 януари 2019 в 13:50 2139 1

Дмитрий Медведев

Снимка Iz.ru

Ръст на цените, спад на доходите и неспособност за решаване на проблема със заетостта – това са основните претенции на руските граждани към правителството в Москва, 53% искат незабавната му оставка, предаде Интерфакс.

Изданието цитира данни от социологическото проучване на агенция „Левада-център“, извършено в периода 13-19 декември м.г. сред 1 600 души от 136 населени места. Според изследването 57% от анкетираните смятат, че кабинетът е неспособен да решава проблемите, свързани с резкия скок на цените и спада в доходите, 46% твърдят, че правителството не може да осигури работа на хората, а 43% са убедени, че то не се грижи за социалната им защита.

Повече от 1/3 от руснаците (36%) са категорични, че сегашният състав на кабинета не е в състояние да се справи с кризата в икономиката, 30% смятат, че министерският съвет няма програма за икономическо развитие на страната. Едва 7% от анкетираните нямат претенции към работата на министрите. Докато 53% настояват за оставката на правителството, подкрепата за него е само 40%.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews