Най-малко четирима руски военни загинаха в Сирия при нападение на бунтовници

OFFNews 27 май 2018 в 14:44 5361 1

Четирима руски военни загинаха в Сирия при нападение на бунтовници, съобщи руското министерство на отбраната.

Двама руски съветници, управляващи огъня на сирийска батарея, са загинали на място, други петима били ранени и откарани в руска военна болница. Двама от ранените починали въпреки усилията на лекарите.

По данни на руското министерство на отбраната, боевете избухнали през нощта в източната сирийска провинция Дейр аз Зур, след като "няколко мобилни групи терористи атакували артилерийска батарея на сирийските правителствени войски". 

В хода на боевете, продължили около час, сирийските военнослужещи, заедно с руските съветници, унищожили 43 терористи и 6 джипа с монтирани на тях тежки картечници, уточнява министерството на отбраната.

Базираният във Великобритания Сирийски център за наблюдение на човешките права обаче съобщи, че загиналите руснаци са деветима, а не четирима.

По данни на активисти на организацията, не всички от загиналите руснаци са кадрови военни.

Сирийският център за наблюдение на човешките права уточнява, че нападението е дело на Ислямска държава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

28.05 2018 в 02:44

Тоя лондонски онанист няма ли вече да млъкне?
В състава на едно подразделение, каквото е мизерната батарея, ако ще да е била и дивизион, а тя явно не е била, няма как да действат едновременно два вида руснаци. Това не е декември 41-а, и никой руски щаб не може да измисли да смесва разнородни части - това ще е катастрофа преди да започне.
Който и да им е дошъл на помощ, е бил от официалният спецназ. Зер бомбардировачите им вече излитат от Ливан срещу тоя Зор, и значи няма въпроси. Те са изолирали района на боя официално, и никой няма нужда от каша от редовни и партизани.