Най-вероятно Путин е взел решението за отравяне на шпионина, обяви Борис Джонсън

OFFNews 16 март 2018 в 17:12 3775 4

Най-вероятно самият руски президент Владимир Путин е взел решението да се използва невротоксин с военно предназначение при нападението срещу бившия руски агент Сергей Скрипал във Великобритания, заяви британските външен министър Борис Джонсън, цитиран от Ройтерс и БТА.

Нямаме нищо против самите руснаци. Няма да има русофобия в резултат на случващото се. Конфликтът ни е с Кремъл на Путин и с решението на президента - а според нас то най-вероятно е негово - да нареди използването на нервнопаралитично вещество по улиците на Обединеното кралство, по улиците на Европа, за пръв път от Втората световна война насам, каза Джонсън.

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков нарече обвиненията на Лондон към руския държавен глава "непростимо нарушение на дипломатическия етикет".

Ние вече нееднократно заявихме на различни равнища, че Русия няма никакво отношение към тази история. Всяка препратка или споменаване на нашия президент в тази връзка не е нищо друго освен шокиращо и непростимо нарушение на дипломатическите правила на приличие, каза Песков, помолен да коментира изявлението на Борис Джонсън.

Британският премиер Тереза Мей обвини официално Русия за атаката срещу Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия. Тя обяви преди дни, че в тази връзка Лондон гони 23-ма руски дипломати и се отменят всички контакти с Русия на високо ниво.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

16.03 2018 в 23:32

Борка бе, търсете изтърваните командировъчни и военните книжки на Путин и Шойгу. Нали те са занесли бутилките. Кой ги е смесил на място, питайте вашия си умник от парламента.