Навални: Путин иска да стане доживотен император

OFFNews 17 януари 2018 в 15:36 2878 0

Владимир Путин иска да стане доживотен император и насрочените за март президентски избори имат за цел да потвърдят преназначаването му. Това обяви руският опозиционер Алексей Навални, цитиран от АФП и БТА. 

"Тези избори не са избори и моята роля сега ще бъде да обясня, че тази процедура, която наричат избори, на практика се състои в преназначаване на Путин", заяви в интервю за АФП 41-годишният юрист, на когото не беше разрешено да се кандидатира, тъй като има влязла в сила условна присъда.

"Ние ще докажем и ще убедим хората, че не може да бъдат признавани нито тези избори, нито тази власт", подчерта той.

В края на миналата година Централната избирателна комисия не допусна Навални до участие в изборите, позовавайки се на наложената му присъда за отклоняване на средства. Според опозиционния лидер, който призова поддръжниците си да бойкотират изборите, присъдата е имала за цел да го отстрани от политиката.

"Путин иска да бъде доживотен император. Антуражът му, съставен от милиардери и хора, които са сред най-богатите в света, иска същото", подчерта опозиционният лидер.

Дипломати от други страни ще могат да посещават избирателните секции за президентските избори през март, само ако получат съответна покана от руската ЦИК, президента Путин или някоя от двете камари на парламента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови