Навални прие поканата за дуел на шефа на руската гвардия (видео)

OFFNews 18 октомври 2018 в 16:13 5193 1

Опозиционерът Алексей Навални прие поканата за дуел на шефа на руската гвардия Виктор Золотов. 

Золотов предизвика на дуел Навални през септември, като публикува видео със заплахи и обиди по адрес на опозиционера на официалния сайт на гвардията.

„Вие, г-н Навални, никога не сте получавали това, което заслужавате. Никой не ви е удрял добър ритник в задника, така че да го усетите в черния си дроб“, каза Золотов и обвини Навални, че е „гнил американски агент". 

Видеото на Золотов беше в отговор на видео на Навални от края на август, в което той казва на войниците в гвардията, че командирите им "буквално вземат хляба от устата им за печалба", тъй като според него гвардията купува лоша храна на суперзанижени цени.

Навални сега публикува отговор, в който обяви, че приема искането за дуел, и предложи на Золотов да се изправят един срещу друг в дебат на живо по обществената телевизия. 

"Вида на дуела и оръжието избира този, когото предизвикват на дуел. Аз приемам вашата покана и, както се полага, избирам мястото и оръжието. Нашият дуел ще се състои във вид на дебат на живо по Първи канал. Или втори канал. Или всеки друг федерален канал. А ако те откажат по някаква причина, в YouTube", каза Навални. 

Той даде на Золотов една седмица да обмисли предложението му. 

В отговора си опозиционерът също така изброи имуществото на Золотов и близките му според Фонда за борба с корупцията, като го обвини в незаконно забогатяване. 

"Аз така или иначе няма да се откажа от мнението си за вас. Смятам, че сте крадец. Смятам, че крадете и държавата, и народа, и конкретно колегите ви от гвардията", подчерта Навални, цитиран от руската служба на Би Би Си. 

По времето, когато се появи видеото на Виктор Золотов, Алексей Навални беше в ареста. Той беше арестуван за нарушаване на закона за митингите, като остана в ареста от края на август до 14 октомври. 

Золотов е шеф на Националната гвардия - службата, която има задачата да разпръсква протести в Русия. Той е и близък до руския президент Владимир Путин и ръководи охраната му до 2016 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови