Неизлъчвани записи от тел. 911 свидетелстват за условията, при които е загинал Коби Брайънт

Представете си да скочите в басейн с мляко и да отворите очи - такава е мъглата във фаталния 26 януари, разказва един от свидетелите

OFFNews 04 февруари 2020 в 18:03 4743 0

Неизлъчвани досега записи от обаждания на телефонът за спешни случаи 911 свидетелстват за лошите метеорологични условия, в които е загинал легендарният баскетболист Коби Брайънт. Катастрофата с хеликоптера му на 26 януари отне неговия живот, живота на една от дъщерите му и на още 7 души. 

Публикуваните на  abcnews.go.com записи от навечерието на катастрофата разкриват при какви условия е летял Брайънт.

Няколко обаждания регистрира диспечерският център на пожарната служба в Лос Анджелис по същото време. Хората свидетелстват, че не могат да видят катастрофиралия хеликоптер заради гъстата мъгла, въпреки че са много близо до него.

Единият от обадилите се - който бърка хеликоптера със самолет, казва, че докато е вървял по пътека, е чувал машината, докато още е била във въздуха, но не и да я види. След това внезапно чува "Бум!" и вижда пламъци.

"Представете си да скочите в басейн, пълен с мляко, и да отворите очи" - описва ситуацията друг очевидец - Том Лиамас, който разговаря с екип на ABC News.

"Мина над главата ми скрит в плътни облаци. И тогава чух пукане и всичко внезапно спря" - казва друг, обадил се на диспечерите.

Метеорологичните условия са един от проучваните фактори за потенциалните причини за катастрофата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови