Невиждано: Вече са събрани $1,84 млн. дарения за близките на жертвите в Крайстчърч

OFFNews 16 март 2019 в 10:54 2771 0

Доброволен фонд, създаден за набиране на дарения в подкрепа на пострадалите от терористичните нападения срещу две джамии в новозеландския град Крайстчърч, е събрал над 2,7 милиона новозеландски долара (1,84 милиона щатски долара).

Това съобщи БТА, като цитира в. "Ню Зиланд херълд".

Новозеландска група за подкрепа на жертвите на насилие е създала страници в мрежата и на тях за по-малко от едно денонощие са събрани 1,6 и 1,1 милиона новозеландски долара. "Нашият фонд дава възможност на хората да изразят солидарността си с пострадалите от терористичните нападения и техните семейства. Всички събрани средства ще бъдат разпределени между семействата на жертвите на нападението срещу джамиите", се посочва в съобщението на фонда, цитирано от всекидневника.

В петък, 15 март, въоръжени лица са нахлули в джамиите Ан Нур и Линууд в Крайстчърч, когато там е имало стотици хора, и открили стрелба.

Според най-нови данни 49 души са били убити при нападенията, а десетки ранени са откарани в болници.

По обвинение за нападенията са арестувани двама мъже и една жена. Единият от тях е 28-годишен австралиец, който вече бе изправен пред съда и задържан под стража до 5 април. Другите двама засега са в следствения изолатор. Полицията съобщи, че се изяснява тяхното съучастничество в нападенията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!