Няма никакви перспективи за нормализиране на отношенията със САЩ, обяви Москва

OFFNews 07 ноември 2018 в 15:22 1605 0

Снимка ТАСС, архив

Няма никакви перспективи за нормализиране на отношенията с Вашингтон, които са в най-ниска точка от времето на студената война, обяви Кремъл, но посочи, че въпреки всичко е "отворен за диалог" със своя съперник след междинните избори в САЩ, довели до разцепление в Конгреса, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Естествено, на хоризонта не се забелязват някакви бляскави перспективи за нормализиране на руско-американските отношения. Това обаче не означава, че не се стремим към диалог", коментира пред журналисти говорителят на руския президент Владимир Путин Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Москва смята за незаконни ограниченията, наложени от САЩ на Русия след отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и ще се отнесе по същия начин към нови подобни стъпки, каза Песков в отговор на въпрос.

Русия не е изпълнила условията, поставени от САЩ след отравянето на Скрипал в Обединеното кралство, и може да ѝ бъдат наложени нови американски санкции, съобщи вчера във Вашингтон говорителката на Държавния департамент Хедър Науърт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови