Номинираният за съветник по сигурността на Тръмп отказа поста

OFFNews | 17 февруари 2017 в 07:5722022
Номинираният за съветник по сигурността на Тръмп отказа поста
Номинираният за съветник по сигурността на Тръмп отказа поста

Вицеадмирал Робърт Харуард отказа предложението на президента на САЩ Доналд Тръмп да заеме поста съветник по националната сигурност, съобщават световните агенции.

Харуард получи предложението, след като Майкъл Флин бе уволнен в понеделник, защото е подвел вицепрезидента Майк Пенс за естеството на разговорите си с руския посланик в САЩ, съобщава БТА. 

"Това е изцяло личен избор", каза Харуард вчера вечерта. "След 40 години в армията сега имам уникалната възможност да се радвам на малко лично време", допълни Харуард, който е бивш заместник-командващ на американското Централно командване (Сентком).

Но според цитирани от Ройтерс източници една от причините да откаже офертата е, че е искал да назначи свой екип в Белия дом, което е в противоречие с желанието на Тръмп да остави заместничката на Флин, Кей Ти Макфарланд, на сегашния й пост.

Професор Балкански

Рейтинг : 88698

17.02 2017 в 09:26 2
+ 11
- 4
Доналд стъпи накриво с приемането оставката на генерал Майкъл Флин. Сега всички номинирани за подобни ветровити постове ще имат едно наум, че президентът не си пази собствените хора.

Не знам как Доналд ще се измъкне от тази глупава ситуация, която допусна. Да махнеш бивш шеф на РУМО след интрига на трети лица е изключително недалновидно, още повече, когато ти е верен. Май Путин вече е време да се огледа за наследник на Дони.
Задунайская Республика

Рейтинг : -2997

17.02 2017 в 08:37 1
+ 2
- 11
Да назначи Иванка.
Комай само тя остана да го подкрепя..
 
12