Нов трус разлюля Турция

Жертвите след вчерашното земетресение вече са 9, 50 са ранени

OFFNews 24 февруари 2020 в 09:05 2042 0

Земетресение с магнитуд 4,7 е регистрирано в Западна Турция, според Европейския средиземноморски сеизмологичен център (EMSC). 

Трусът е регистриран тази сутрин в 5:43 местно време, а епицентърът е на 89 км североизточно от Измир и на 56 км североизточно от град Маниса. Огнището е на дълбочина 7 км под повърхността.

Към момента няма информация за жертви и разрушения. 

Вчера сутринта беше регистрирано силно земетресение с магнитуд 5,7 в граничната зона между Иран и Турция, на територията на Иран. В Турция властите съобщиха за 9 загинали, сред които и 3 деца, а 50 са ранени. Дълбочината на земетресението беше 5 км, а най-близкото населено място - Салмас, Иран (32 км северозападно от епицентъра), където живеят близо 82 хил. души. От турска страна най-близкото населено място е Йозалп (54 км югоизточно от епицентъра), където живеят 8 300 души.

Според турската държавна телевизия земетресението е засегнало 40-ина села в Турция, имало и рухнали сгради в град Ван. Около 1000 сгради са с щети, като сред тях има и срутени. Видеокадри от Турция показват хора да копаят с лопати в развалини, разрушени външни стени на домове, пукнатини по пътища и жители, стоящи навън в снега.

Ранените в Иран са 25 души, а 7 от тех са в болница. Трусът е разрушил все още неустановен брой къщи в четири села близо до епицентъра в Иран. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови