Обвиненият за секс-престъпления Джефри Епстайн се самоуби в затвора

OFFNews 10 август 2019 в 18:22 6527 0

Джефри Епстайн

Снимка post-gazette.com

Американският милиардер и финансист Джефри Епстайн, обвинен в престъпления от сексуален характер, се самоуби в затвора, съобщи Associated Press.

Той е открит мъртъв в килията си в затвора в Манхатън, където 66-годишният магнат очакваше началото на процеса по делото за склоняване на непълнолетни към проституция в периода 2002-2005 г. Самият Епстайн не признаваше вината си, заплашваха го 45 години затвор по тези обвинения.

Миналия месец той беше намерен в полусъзнание в килията си с травми по шията и след като го прегледаха в болницата, бе върнат обратно в затвора.

Преди 10 години той лежа 13 месеца в затвора заради това, че въвлякъл непълнолетно момиче в проституция, тогава призна вината си пред съда. След толкова меката присъда се разрази скандал, вследствие на който министърът на труда в САЩ подаде оставка.

Агенцията отбелязва, че Епстайн е живял в лукс, притежавал собствен карибски остров и огромни жилища в Ню Йорк. Той е бил близък с президента Доналд Тръмп, с бившия лидер Бил Клинтън и със сина на кралица Елизабет Андрю. И до сега остава неясно как човек от Бруклин е станал милиардер и световно известен експерт по финансите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!