Очакват Барак Обама на форум в България догодина

OFFNews 11 юли 2019 в 12:21 1729 0

През май 2020 г. в България ще се проведе световната среща на FBN NextGeneration, на която ще присъстват около 300 делегати от всички страни по света. Организацията има амбициозната цел и вече е отправила официална покана към 44-тия американски президент Барак Обама (2009-2017) за присъствие на тази среща. Това съобщи адв. Виктор Гугушев, президент на FBN NextGen - младежката организация на Сдружението на фамилния бизнес в сутрешния блок на Bloomberg TV Bulgaria.

„Обама беше ключова фигура не само в качеството си на президент, но и със своите стратегия и виждания... Хубаво е визията му за бъдещето да се предаде по някакъв начин“, категоричен е той.

Досега Обама не е идвал у нас.

Гугушев беше част от бизнес делегацията, посетила Китай заедно с президента Румен Радев по-рано този месец. Той коментира търговските отношения между България и азиатската страна, като посочи, че потенциалът за развитието им е много сериозен, но все още не е застъпен докрай.

„Нямаме много реални проекти у нас. Голяма част от проектите ни са на идейна фаза, с пожелателен характер“, смята младият предприемач.

Според него държавната ни политика би следвало да бъде по-сериозно насочена към диалог с Пекин, както и с привличане на инвестиции от китайската държава.

Откриване на банков клон на китайска банка у нас е в основата на привличането на китайски инвестиции, добави Гугушев, като посочи, че интерес в това отношение предявява не само China Construction Bank, но и Bank of China, а преговорите с нея дори са в по-напреднала фаза.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови