Огънят изпепели младоженец на меден месец в Гърция, съпругата му с изгаряния в болница

OFFNews 26 юли 2018 в 12:14 10205 0

Снимка Семеен архив/Би Би Си

Младоженец на меден месец в Гърция със съпругата си е бил изпепелен от пожарите, обхванали южната ни съседка. Кончината му бе потвърдена от посланика на Ирландия в Гърция Орла О'Ханран, която изрази и съболезнованията си чрез интервю за RTÉ.

Ирландците Браян О'Калахан-Уестроп и съпругата му Зои Холоха се разделили в опит да се избавят от пламъците в курорта Мати. Оцеляла само тя, става ясно от изявление на двете опечалени семейства. Чрез съобщението близките молят да не бъдат обезпокоявани "докато скърбят и докато Зои се възстановява".

Калахан-Уестроп е роден в графство Клеър, Ирландия. Той работил за компания за кетърин и бил доброволец към Blood Bikes East - организация, която осигурява спешни доставки между болници в Дъблин например на необходима кръв от дадена група, на кърма, медикаменти.

Организацията изрази съболезнованията си за кончината на мъжа чрез съобщение във Фейсбук страницата си, описвайки го като прилежен колега, чието влияние ще остане осезаемо за години напред.

Зои Холохан е от Дъблин. Тя е в болница с изгаряния по главата и ръцете.

Двойката пътувала в автомобил, когато била принудена да бяга от пламъците. Холохан успяла да се достигне до близък плаж, откъдето била откарана в болница миналата нощ.

80 души загинаха в пожарите край столицата Атина, над 170 са ранени. Днес е вторият ден от тридневния траур в Гърция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!