Орбан: Пактът за миграцията ще увеличи мигрантите

OFFNews 03 декември 2018 в 09:36 1941 0

Виктор Орбан

Пактът на ООН за миграцията е сбъркан документ и който го подпише, подлага на сериозен риск гражданите си, заяви премиерът на Унгария Виктор Орбан, цитиран от електронното издание Hungary Today и агенция "Фокус".

По думите на Орбан пактът ще увеличи миграцията, защото всеки значителен юридически казус в бъдеще ще използва пакта като ориентировъчна точка.

Масовата миграция е сериозен проблем и че хората, които взимат решения, не трябва да игнорират мнението на хората, заявява Виктор Орбан. Въпреки това, в Европа днес, продължава унгарският премиер, не се позволява на хората да изразят позицията си, или лидерите не успяват да я вземат предвид.

„Ние, в Централна Европа, обаче, искаме да останем демократи“, заявява Орбан. „Миграцията подлага на изпитание демократическия характер на политическите системи.

Що се отнася до решението на Европейския парламент да проведе още едно гласуване по въпроса за „мигрантските визи“, Орбан коментира: „Изглежда ще трябва да гласуваме, докато не стигнем до това, което те смятат, за правилния вот“.

Той добави, че след предстоящите европейски избори „изхабените евродепутати ще се върнат вкъщи“ и тези, които ще ги заменят „ще разбират, че сме в различна ера“. Той настоя, че настоящият Европейски парламент и Европейска комисия „нямат скоростта или подхода, които се изискват в този нов свят. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови