Орбан: Подкрепяме Украйна срещу Русия

OFFNews 30 ноември 2018 в 16:15 5623 3

Унгария подкрепя Украйна в конфликта ѝ с Русия, въпреки антиунгарските позиции на украинското правителство, каза днес при посещението си в Прага унгарският премиер Виктор Орбан, цитиран от Ройтерс.

"Позицията на Унгария е ясна, ние сме проукраинско правителство и затова заставаме зад Украйна", каза силният човек в Будапеща.

"Позицията на Унгария е ясна, ние сме проукраинско правителство, така че ние стоим зад Украйна", обяви Орбан в отговор на журналистически въпрос.

"Има проукраинско правителство в Унгария, докато в Украйна има антиунгарско правителство. Въпреки това ние не сме променили позицията си и ще застанем зад Украйна в този конфликт", категоричен е унгарският лидер.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

3

Hissarion

03.12 2018 в 14:00

У нас пък и опозицията, и правителството са про-орбански и ако поиска Орбан, биха се изредили да го релаксират, само и само да се отъркат в него. Корнела сигурно го сънува как идва като един малък фюрер в стаичката ѝ на Позитано и заедно обругават биографията на Димитър Благоев.

11464

2

Sin

30.11 2018 в 19:47

Ами не знам какъв е точно в Унгария, но във всеки случай е много много по-свестен, отколкото нашите недодялани селйни и мутрафони. Които нямат мнение по нито един международен проблем и които изобщо не знаят, а и не могат да асимилират какво точно става в България.

15914

1

поп Дръвчо

30.11 2018 в 17:27

Унгария сигурно ще е по-добре ако си има про-унгарско правителство, ама нали е демокрация - какъвто са си избрали, такъв си го търпят.