Осъдиха британска двойка, кръстила бебето си на Адолф Хитлер

OFFNews 12 ноември 2018 в 16:34 8973 1

Британска двойка, кръстила детето си на фашисткия диктатор Адолф Хитлер, беше осъдена за членуване в забранената на Острова неонацистка организация Национална акция, предаде Би Би Си.

Кралският съд в Бирмингам е повдигнал обвинения на 22-годишния Адам Томас и 38-годишната Клаудия Пататас от Банбъри, както и на техния приятел - 27-годишния Даниел Богунович от Лестър, за членство в забранената организация Национална акция. 

Съдиите от Кралския съд в Бирмингам разбрали, че двойката дала презимето Адолф на бебето си в чест на Хитлер и видели снимки на Томас как приспива детето в одежди на нелегалната расистка организация Ку-клукс-клан. 

Неонацистката група Национална акция е основана през 2013 г., но бе забранена като терористична организация 3 години по-късно, когато отпразнува убийството на Лейбъристката депутатка Джо Кокс. Тя бе простреляна и прободена от местен гражданин, който също имаше връзки с организацията.

В дома на Томас и Пататас полицаи открили два броя ножове тип мачете. Те са били в спалнята, в която спяло бебето. При обиск са открити и два лъка, които били на няколко метра от креватчето, кухненски принадлежности във формата на свастика, книга с рецепти за приготвянето на експлозиви The Anarchist Cookbook, както и медальони, знамена и дрехи, извезани със символи на Национална акция и нацистката паравоенна организация Шуцщафел (СС). 

Съдиите постигнаха единодушие след 12-часова сесия и обявиха обвиняемите за виновни. Присъдата обаче ще бъде решена следващия месец. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови