Още 15 руски наемници са загинали след взрив в склад в Сирия

OFFNews 15 февруари 2018 в 16:01 6157 4

15 руснаци в Сирия, наети от руска частна охранителна фирма, са загинали след взрив в оръжеен склад в град Табия Джазира в провинцията Дейр аз Зур.

За инцидента съобщи британският всекидневник "Гардиън", който цитира Сирийската обсерватория за човешки права, базирана в Лондон.

Руската частна охранителна фирма, чийто склад е бил взривен, е отговаряла за охраната на нефтени и газови находища, контролирани от сирийските правителствените сили.

Предполага се, че руските частни охранители, придружавани от части на сирийската армия, са опитали да проникнат в склада за оръжия, но са задействали замаскирана бомба. Според Сирийската обсерватория загиналите са общо 23-ма, като 15 са руснаци.

По-рано тази седмица излезе новината, че при въздушна атака на американците срещу проправителствените сили в същата провинция Дейр аз Зур са загинали над 100 руски наемници от руската Частна военна компания (ЧВК) Вагнер. Някои руски медии дори съобщават за около 600 загинали.      

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

4

Стефан

15.02 2018 в 16:49

Стига бе, 15. Я бройте пак, че на мене ми се виждат по-скоро 1 500.
Хибридна война, казват ингилизите, и вмешателство в изборите? Един път и аз да съм съгласен - изборите в Русия са след месец. Само че са избрали много тъп метод за обръщане на руското обществено мнение. Тоя там не работи. Ще докара точно обратната реакция, тия наистина не разбират руснаците.

77927

2

El Commandante

15.02 2018 в 16:20

Забавна ми е думата clashed горе на картинката.
И малките деца знаят че в директен сблъсък с руснаци, пиндостанските меки китки ше ядат дървото.
В случая едните са бомбардирали другите, както е обичайната тактика на уса миндилите.

Не е нужно да ви напомням за Рака, ако се сещате....