Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Още 1700 смъртни случая заради COVID-19 са регистрирани в старчески домове в щата Ню Йорк

OFFNews 05 май 2020 в 19:47 2813 1

Щатът Ню Йорк съобщи за над 1700 свързани с коронавируса смъртни случая в старчески домове, за които досега не се знаеше, предаде Асошиейтед прес.

Най-малко 4813 души са починали от COVID-19 в старческите домове в щата от 1 март насам, стана ясно от съобщение на губернатора Андрю Куомо, в което за първи път са включени и хората, за които се смята, че са починали от коронавируса преди диагнозите да бъдат потвърдени чрез лабораторен тест.

Колко точно са починалите в старческите домове остава неясно, тъй като в списъка не са включени заболелите, които са били прехвърлени в болници преди да умрат.

Няколко домове за ветерани са силно засегнати от вируса - един в Лонг Айлънд е отчел 53 смъртни случая, включително 48 потвърдени и 5 предполагаеми смъртни случаи от COVID-19.

Дом за ветерани в Куинс отчита 33 смъртни случая, а друг в Уестчестър съобщава за 22 жертви.

Групи за подкрепа на възрастните хора, както и семействата на хора, настанени в домове, призовават за по-голяма прозрачност по отношение на случаите на COVID-19 във всеки държавен дом.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3700

1

fordo1

05.05 2020 в 20:13

Ами тези случаи само във Видин са повече, а ако вземат да проверяват кой от кокво е починал в старческите домове край София, можем и да ги бием!
 
X

Подкастът на OFFNews