Още една от снахите на кралица Елизабет II иска да се върне в Канада

OFFNews 11 февруари 2020 в 12:32 7579 0

В. "Сън" съобщава за развода в кралското семейство.

Още една от снахите в британското кралско семейство иска да се върне в Канада, съобщи британският в. "Сън".

Новината потвърди и Би Би Си, като предаде, че внукът на кралица Елизабет Втора - Питър Филипс, се развежда със съпругата си Отъм след 12-годишен брак.

Двамата са публикували официално съобщение за решението си, посочвайки, че то е най-доброто за двете им деца и за продължаващото приятелство между двамата съпрузи. 

42-годишният Питър и 41-годишната Отъм ще имат споделено попечителство над дъщерите си Савана и Айла, които са на 9 и на 7 години.

Кралицата е била информирана за решението миналата година.

Питър Филипс е син на принцеса Ан - дъщеря на Елизабет Втора, и нейния съпруг Марк Филипс. Марк и децата му не носят кралски титли.

През 2008 г. Питър Филипс се жени за канадката Отъм Кели в катедралата "Св. Джордж" в двореца Уиндзор. Двамата се запознават на състезание от Формула 1 в Канада.

Според "Сън" решението за развода е на съпругата. Нейното желание било да се върне в родината си.

"До решението за развод и споделяне на попечителството се стигна след много месеци разговори и макар и тъжно, то е на приятелска основа“, се казва в съобщението. От двореца добавят,ч е двете семейства напълно подкрепят решението.

Новината идва месец след като принц Хари и Меган Маркъл обявиха, че възнамеряват да се откажат от кралските си ангажименти и да заживеят в Северна Америка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови