Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Оцелял от Холокоста поиска танкове от Германия: Руските фашисти надминаха по жестокост нацистите

Руският народ трябва да бъде съден от трибунал за престъпленията в Украйна, смята Роман Шварцман от Одеса

OFFNews 24 октомври 2022 в 15:41 4825 8

Оцелял от Холокоста
Жителят на Одеса Роман Шварцман, оцелял от Холокоста като дете, призова германските политици и граждани да увеличат подкрепата си за Украйна и да ѝ предоставят тежко въоръжение, с което страната да се защити от руския агресор.

Жителят на Одеса Роман Шварцман, оцелял от Холокоста като дете, призова германските политици и граждани да увеличат подкрепата си за Украйна и да ѝ предоставят тежко въоръжение, с което страната да се защити от руския агресор.

Възрастният мъж присъства на международната конференция "Правата на човека срещу геноцида", организирана от базирания в Берлин мозъчен тръст Liberale Moderne.

"Целта трябва да бъде ясна и недвусмислена - безусловното поражение на Русия. Вашата загриженост не е достатъчна... Искам от Германия да ни предостави танкове и бронирани машини... Искам също така от ръководството на ФРГ и другите държави да подкрепят създаването на специален трибунал, който да наказва военните престъпници. Това е единственият начин извършителите да бъдат изправени пред съда", каза Шварцман.

Той припомни, че нерешителността на Запада вече е довела до много смъртта на много украински граждани, която е можела да бъде предотвратена, ако украинците бяха получили навреме оръжие, с което да се защитят.

"Никога не съм мислил, че зверствата на германските фашисти отпреди 80 години ще се повторят на земята на моята многострадална Украйна, че отново ще има концентрационни лагери, разрушени градове и села, избити мирни хора", подчерта Шварцман.

Той заяви, че руската окупационна армия "повтаря и дори надминава по цинизъм действията на нацистките фашисти по отношение на жестокостта. Това се потвърждава от ужасните находки на украинските територии, освободени от войниците на ВСУ.

"Руската федерация методично и целенасочено провежда геноцид над украинския народ, подобен на Сталиновия Голодомор и Хитлеровия Холокост", посочи Шварцман.

Гражданинът на Одеса бе категоричен, че в Украйна няма и не е имало заплаха от "бандеровци" и "нацисти". Според него Русия е страната-агресор, която с фалшивите си лозунги за "денацификация" и "демилитаризация" се опитва да повтори ужасите на  Втората световна война.

"Тогава нацистите се опитаха да ме унищожат като евреин, а днес руснаците искат да ме унищожат като украинец", каза одесчанинът.

'"Не самият Хитлер искаше да ме убие, когато бях дете преди 81 години. Днес не самият Путин изстрелва ракети към Украйна, към моята Одеса. Руснаците трябва да бъдат държани отговорни за престъпленията си в Украйна като нация, както направиха с германците. Ракетните удари по градове и инфраструктура показаха, че Русия е терористична държава", казва Шварцман.

Той призова дипломатите, западните партньори на Украйна, да направят всичко възможно, защото "само заедно можем да победим руския агресор".

Шварцман взе участие в заседание на Бундестага и се срещна с германски депутати, дипломати, експерти и представители на канцеларията на федералния президент.

Преди няколко години той бе получи ордена Германски кръст от президента на ФРГ Франк-Валтер Щайнмайер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

7

редовно четящ

24.10 2022 в 19:51

Еврото си върти плочата до втръсване, налапал се е с руска пропаганда като куцо пате с топли... знаете какво.

345

6

Джендо Джедев

24.10 2022 в 19:48

Еврото,

Ма моля ти се, всяка рашистка простотия се оправдава с някакви митични бандеровци... :D И смятай щом самите украинци са шокирани от зверствата на Матушката ти на фона на тия "бандеровци"... ;)
Впрочем то в Рашка има паметници и на Сталин, а той умори от глад милиони украинци. Та така...

-480

4

Октим

24.10 2022 в 17:40

Че те бяха надминали нацистите още преди Хитлер да дойде на власт и изобщо в Германия да бяха чували за понятието национален социализъм! И това се знае във всички онези държави, в които руските убийци не можаха да се докопат до, откраднат и изопачат историята им ...

-240

3

редовно четящ

24.10 2022 в 17:17

Еврото скърца като издраскана грамофонна плоча втръсналите ни кремълски лъжи. Когато фактите говорят и боговете мълчат. А факти за престъпленията на рашистите се натрупаха достатъчно.

345

2

Джендо Джедев

24.10 2022 в 16:54

Евро, тия бандеровци сега с теб в стаята ли са? :D
 
X

Подкастът на OFFNews