Отново арестуваха Навални

OFFNews 22 февруари 2018 в 15:50 3619 2

Руският опозиционер Алексей Навални беше арестуван отново днес. 

За задържането си съобщи Навални в Туитър, като обясни, че е бил задържан, докато е отивал на зъболекар. 

Той е бил задържан за около час, като срещу него е образувано досъдебно производство за организиране на незаконни протести. 

"Предложиха ми да ме откарат до някъде, но аз отказах и отидох на работа. Не разбирам случилото се и защо бяха нужни седем души, за да ме арестуват", написа той.

Ако бъде признат за виновен, Навални е заплашен със затвор до 30 дни, съобщи Ройтерс, цитиран от БТА.

Той бил задържан малко след като шефът на кампанията му Леонид Волков написа в Туитър, че е арестуван на московското летище "Шереметиево".

Според говорителка на Навални Волков все още не е освободен. Навални написа по-рано, че Волков възнамерявал да лети до руската автономна република Башкортостан, за да организира наблюдение на изборния процес.

Пред Ройтерс говорителката на Навални Кира Ярмиш заяви, че ръководителят на "Фонда против корупцията" на опозиционера е бил осъден във вторник на десет дни затвор за организиране на неразрешен протест през януари.

41-годишнят Алексей Навални беше арестуван нееднократно за организиране на едни от най-големите протести в Русия през последните години. Той негодува срещу охолния според него живот на президента Владимир Путин и обкръжението му.

На Навални беше забранено да участва в президентските избори на 18 март заради условна присъда, която неговите привърженици определят като изфабрикувана. Навални обаче призова за общонационален бойкот на изборите, за да се подкопае легитимността на Путин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови