Пак убиха чернокож при арест, уволниха шефовете на полицията в Атланта

OFFNews 14 юни 2020 в 09:09 7573 7

Снимка БГНЕС

В САЩ нов случай на починал след арест афроамериканец доведе до оставката на ръководството на полицията в град Атланта. Той оказал съпротива при задържането му и провокирал един от полицаите да го рани, а по-късно починал в болница.

Инцидентът стана пред ресторант за бързо хранене - афромериканецът причинил задръстване, след като заспал в автомобила си, вероятно в нетрезво състояние.

След случилото се пред заведението се събраха около 150 души на протест, които са подпалили ресторанта, съобщава "Ройтерс".

Размириците в Атланта са започнали след смрачаване. Кметът Кийша Ланс Ботъмс прие оставката на началника на полицията Ерика Шийлдс. Кметът подчерта, че тя самата не смята за оправдано използването на огнестрелно оръжие в този случай и поиска незабавното уволнение на полицая, стрелял по 27-годишния Рейшард Брукс.

На излъчени по местна телевизия кадри се вижда горящият ресторант. Пожарните екипи, защитавани от полицаи, са стигнали до заведението след повече от 45 минути.

Дотогава от сградата, намираща се в близост до бензиностанция, се превърнала в овъглени останки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3767

8

Име на профила

14.06 2020 в 13:10

Пенчо бре ме изпревари. Според мен това са важни нюанси за статията, и не са точно скрити в американските медии.

Последно ще кажа, че за да няма расизъм трябва да сменят "Черен пиян човек е убит от бял агресивен полицай" на "Пиян човек е убит от агресивен полицай".

Да, ама не им изнася нито на едните, нито на другите, и това се нарича расизъм (и от двете страни).

3767

7

Име на профила

14.06 2020 в 13:08

По темата - заспал пиян в колата на опашка за бургери. Идват куките и почват да го разпитват, дават му дрегер. Пиян е, не им разбирам мените единици ама да речем над 2 преомила (0.11 в техни).

Като се хвърлят да го закопчават (има клипче от бодикам) той грабва тейзъра на единия и хуква да бяга. Обръща се, стреля с тейзъра, но изпуска, и хуква да бяга пак. След това получава три куршума в гърба и издъхва в болницата.

3810

6

Пенчо бре

14.06 2020 в 13:06

"След случилото се пред заведението се събраха около 150 души на протест, които са подпалили ресторанта, съобщава "Ройтерс"."
Гледах записа преди "случилото се" и се вижда, как мирно чакащият гражданин с черна кожа, се бие с двамата полицаи и след като им взема тезера, хуква да бяга. Те не смеят да го душат. След като не спира, единият полицай стреля. Като ги уволнят всичките тези полицаи, да ни ги дадат за да ги разположим в селата ни. След двуседмична карантина, разбира се.

3767

5

Име на профила

14.06 2020 в 13:04

По повод коментарите, народът съвсем се изроди в тая държава. "Ще го подам..." - двама харесаха това, двама не харесаха това. Обяснява много за състава на парламента последното десетилетие.