Палестинците на протести днес срещу решението на Тръмп за Йерусалим

OFFNews 07 декември 2017 в 08:11 2325 0

Палестински граждански и ислямистки организации призовават за обща стачка и протестни митинги днес в отговор на решението на американския президент Доналд Тръмп да признае Йерусалим за столица на Израел, съобщи Ройтерс. 

Палестинското министерство на образованието обяви четвъртък за неучебен ден и призова учители, ученици и студенти да участват в протестите в окупирания от Израел Западен бряг, в ивицата Газа и в палестинските квартали на Йерусалим.
Тази нощ палестинците угасиха светлините на Коледната елха край църквата "Рождество Христово" във Витлеем, в знак на протест срещу решението на Тръмп. Угасени бяха и светлините на Коледната елха в Рамала, близо до гроба на бившия палестински лидер Ясер Арафат, допълва БТА.  

Протести избухнаха вчера в райони на йорданската столица Аман, населявани от палестински бежанци, предаде Ройтерс, като се позовава на очевидци. Младежи издигали антиамерикански лозунги в Аман, а в бежанския лагер Бакаа близо до столицата стотици младежи излезли по улиците с викове "Долу Америка" и призиви към йорданското правителство да анулира мирния си договор с Израел от 1994 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови