Папата: Колкото повече използваме социалните медии, толкова по-малко социални ставаме

OFFNews | 09 юни 2019 в 16:51 | 2050 |1

Папата, чийто официален акаунт в Twitter има 18 милиона последователи, каза пред поклонници във Ватикана, че „днес е модерно да се хвърлят прилагателни“ и призова хората да реагират „на злобата с добро“.

В своята меса от площад „Св. Петър“ папа Франциск отбелязва, че „колкото повече използваме социалните медии, толкова по-малко социални ставаме“.

Папа Франциск също каза, че католическата църква рискува да се превърне в обикновена организация с пропаганда като мисия, а не стремеж за насърчаване на радостта и хармонията.

Коментарите на Папата идват на фона на продължаващата загриженост относно заплахата от социалните медии за психичното здраве на хората, включително тревожност и депресия.

В световен мащаб повече от пет милиарда души имат акаунти в една или повече социални медийни платформи.

Тези платформи са изправени пред нарастващ контрол от страна на правителствата и потребителите по целия свят се притесняват по въпроси като пристрастяване, злоупотреба с данни и фалшиви новини.

Самите компании за технологии заявиха, че работят за справяне с някои от най-големите опасения и се стремят да направят сайтовете си по-приятелски и по-здравословни, съобщава БГНЕС.

Препоръчани материали
Стефан

Рейтинг : 15126

09.06 2019 в 22:17 1
+ 0
- 0
А добрата папа продължава да смята за светец измамникът йоан-павел ІІ Българоклеветник.
А лигави коментаторчета да смятат папчето за добро.
Да си туитва, все едно не се и каня да го чета.
Прочее, щом е такъв полиглот, може би трябва да знае какво значи думата "туит":))