Първите 10 кандидати на демократите за президент на САЩ се събраха в тв дебат

OFFNews 27 юни 2019 в 09:12 1949 0

Първите 10 претенденти за номинацията на американската Демократическа партия за следващия президент на САЩ започнаха двучасовия си дебат с излагане на амбициозни планове за промяна на икономиката и обвинения, че политиката на президента Доналд Тръмп облагодетелства богатите за сметка на работещите американци, предаде БТА.

В центъра на първия дебат е сенатор Елизабет Уорън, която е начело в допитванията. Тя каза, че иска да върне правителството при хората и че твърде дълго монополите са правели дарения за предизборните кампании и са финансирали политическите щабове, които ги набират.

Освен Уорън, в първия дебат участват сенаторите Кори Букър и Ейми Клоубъшар, бившите конгресмени Бето О`Рорк и Джон Дилейни, бившият министър на жилищното строителство Джулиън Кастро, кметът на Ню Йорк Бил де Блазио, конгресменката Тълси Габард, губернаторът на щата Вашингтон Джей Инсли и конгресменът Тим Райън.

Тръмп намекна, че няма да излага в Туитър реакциите си по време на първия дебат, който се провежда, докато той е в самолета на път за Осака за срещата на Г-20. Президентът призова привържениците си да следят дебата, тъй като той е на път за да "спаси свободния свят".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови